Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Članovi Humanitarne mreže Grada Pule

Pokazali humanost i donirali potrebite 'Uljanikovce'

Štrajk radnika Uljanika
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Budući da je podjela velike količine paketa gotovo ispraznila skladišta udruga, iz Humanitarne mreže pozvali su donatore da se jave udrugama "Naš san - njihov osmijeh" i "Facebook Puljani humanitarci" kako bi se mogle osigurati namirnice za predstojeće razdoblje za socijalno ugrožene obitelji

Najpotrebitijim zaposlenicima brodogradilišta "Uljanik" od 18. do 21. prosinca podijeljeno je 510 paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama u ukupnoj vrijednosti od 102 tisuće kuna, priopćili su u ponedjeljak iz pulske Gradske uprave.

Radnici "Uljanika" ranije i sami donirali za svoje sugrađane 

Članovi Humanitarne mreže Grada Pule na isti su način pomogli i ostalim pulskim tvrtkama kad su prolazile slične teške situacije, a među brojnim donatorima tada su bili upravo i radnici brodogradilišta "Uljanik" koji su znatnim donacijama tada pomogli svoju sugrađane.

projekt vrijedan 4,3 milijuna kuna Novoizgrađenim kružnim tokom povećana sigurnost u prometu

U organizaciji humanitarne pomoći sudjelovali su: Humanitarna mreža Grada Pule koju čine udruge "Naš san - njihov osmijeh", "Facebook Puljani humanitarci", "Sv. Vinko Paulski" i Gradsko društvo Crvenog križa Pula, u suradnji s udrugom Naša Ulika Pula.

Budući da je podjela velike količine paketa gotovo ispraznila skladišta udruga, iz Humanitarne mreže pozvali su donatore da se jave udrugama "Naš san - njihov osmijeh" i "Facebook Puljani humanitarci" kako bi se mogle osigurati namirnice za predstojeće razdoblje za socijalno ugrožene obitelji.

Humanitarna mreža Grada Pule osnovana je radi poboljšanja kvalitete života, posebno najranjivijih i najpotrebitijih kroz međusobnu suradnju svih sudionika mreže, a uz poštivanje načela partnerstva, ravnopravnosti i pluralizma.

Za nastavak uređenja Hidrobaze dobivena bespovratna sredstva od 480 tisuća kuna 'Plaža se uređuje već tri godine i danas je to jedna od najatraktivnijih plaža'

Grad Pula i Istarska županija odustali od blagdanskog druženja i izdvojili 20 tisuća kuna 

Solidarnost prema "Uljaniku" i njegovim brojnim radnicima pokazali su gotovo svi istarski gradovi i općine koji su odustali od tradicionalnog prigodnog domjenka kako bi planirani novac preusmjerili prema potrebama radnika pulskog brodogradilišta.

"Suosjećajući s radnicima 'Uljanika' i njihovim obiteljima, umjesto tradicionalnog blagdanskog druženja kojeg svake godine u prosincu zajednički organiziraju Grad Pula i Istarska županija, novčana sredstva namijenjena za tu prigodu Grad Pula i Istarska županija donirali su svaki po deset tisuća kuna za humanitarnu akciju 'Uljanik za bolje sutra'", izvijestili su iz pulske Gradske uprave.

Svečano otvorenje novog Gradskog bazena Pula obogaćena ponuda sportskih sadržaja u gradu Pula dobila kompleks Gradskih bazena