Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
GRAD IVANEC PRVI JE DOMAĆIN REGIONALNIH DANA EU FONDOVA

Grad Ivanec potiče stabilizaciju tržišta rada u Hrvatskoj

Milorad Batinić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Domaćin prve manifestacije je Grad Ivanec koji je jedan od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najznačajnije industrijske kapacitete u Varaždinskoj županiji

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ radi informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije. Kroz projekt „Regionalni dani EU fondova“ educirat će se potencijalne prijavitelje o mogućnostima financiranja putem EU fondova i te prezentirati dosadašnja postignuća i rezultati korištenja ESI fondova u Hrvatskoj.

Domaćin prve manifestacije je Grad Ivanec koji je jedan od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najznačajnije industrijske kapacitete u Varaždinskoj županiji. Svoje gospodarstvo temelji na razvijenom drvno-prerađivačkoj, metaloprerađivačkoj i tekstilnoj industriji, a dobitnik je i BFC certifikata koji dokazuje kako je Ivanec grad s povoljnim poslovnim okruženjem koji je dugoročno posvećen razvoju gospodarstva.

Prve besplatne edukacije u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“ u Ivancu naglasak stavljaju na pitanje kako poboljšati tržište rada u Republici Hrvatskoj uz pomoć EU fondova. Sudionici panel diskusije osvrnut će se na problem nedostatka radne snage u RH i problem odlaska mladih ljudi. Cilj rasprave je identificirati stvarne probleme i pronaći rješenja kojima se tržište radne snage u Hrvatskoj može stabilizirati uz pomoć sredstva iz fondova Europske unije.

U sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“ u Ivancu, u hotelu Orion"(Horvatsko 28), 13. lipnja održat će se besplatna stručna predavanja za potencijalne i postojeće korisnike sredstava iz EU fondova i interaktivna radionica na kojoj će sudionici imati priliku sami sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije kako bi dobili što više informacija o aktivnostima koje je potrebno izvršiti kako bi došli do sredstava iz fondova Europske unije.

Krajnji cilj projekta jest upoznavanje šire javnosti o mogućnostima financiranja kroz ESI fondove u svrhu postizanja društvenog i gospodarskog rasta Republike Hrvatske.