Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
I ove godine u školske klupe uz besplatne udžbenike

“Grad je tu da pomogne roditeljima”

Sveti Ivan Zelina
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Zelinske osnovne i srednje škole i razredi uključeni u eksperimentalnu reformu obrazovanja dobili su besplatne školske udžbenike

S početkom nove školske godine učenici su se vratili u školske klupe na kojima su ih dočekali besplatni udžbenici koje su osigurali Zagrebačka županija i Grad Sveti Ivan Zelina. Prvog dana nove školske godine Osnovnu školu Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini posjetio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima, a pridružio mu se i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec. S ravnateljicom donjozelinske škole Brankom Dananić obišli su učionice kao i učenike koje su dočekali besplatni udžbenici. To je financijski rasteretilo roditelje i razveselilo učenike donjozelinske škole.

Sveti Ivan Zelina Gradovi zajedno za život mladih bez ovisnosti Korak po korak do kvalitetnijeg života

Gradonačelnik Košćec poželio je svima uspješnu školsku godinu istaknuvši kako je Grad tu da pomogne roditeljima, pa je i ove godine sa Županijom osigurao udžbenike za sve osnovnoškolce, kao i učenike prvoga razreda Srednje škole Dragutina Stražimira. Naručeni udžbenici stigli su i u ostale zelinske škole, dakle u zelinsku osnovnu i srednju školu. Počeli su stizati udžbenici za učenike Osnovne škole Dragutina Domjanića, kao i za razrede koji su uključeni u eksperimentalni program Škola za život, a tijekom rujna će stići i ostatak.

Naime, učenike prvih i petih razreda Osnovne škole Dragutina Domjanića očekuje novi nastavni program koji uključuje i korištenje tableta, a odvija se u sklopu eksperimentalnog provođenja kurikularne reforme. Tijekom ljeta telekomunikacijskih operateri radili su na osiguravanju brzog pristupa internetu koji je potreban za provođenje reforme. Učenici zelinske škole nalaze se među 8396 učenika koji ove školske godine kreću po novom programu, a u projekt je uključen 2061 učitelj. Oni su se također pripremali i spremno dočekali početak nove školske godine.

Ova dvorana, obnovljena prije dvije godine, rado je posjećena Počinje nova kazališna sezona u Svetom Ivanu Zelini Jesen puna predstava za Zelinčane