Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
ZAVRŠENA POSLJEDNJA FAZA SANACIJE KROVA

Grad kontinuirano brine o udrugama civilnog društva: Ulaganje u Društveni centar Rojc

Foto: Grad Pula
Postavljena je kompletna termoizolacija krova, ugrađena je PVC membrana, provedena je sanacija krovnoga vijenca unutarnjeg dijela i izrađeni su limenih opšavi oko dimnjaka

Još jedno značajno ulaganje Grada Pule u objekt izgrađen 1870. godine su radovi na sanaciji krova Društvenog centra Rojc. Kroz njega svakodnevno prođe između 400 i 650 članova udruga civilnog društva i posjetitelja, a vikendom taj broj bude i duplo veći.

Uređuje se park Nimfej Vrijednost hortikulturnog uređenja parka iznosi oko 350 tisuća kuna Uređuje se park Nimfej

Posljednja treća faza sanacije krova koja je obuhvatila ukupno 1.400 m2 površine, završena je gotovo mjesec dana prije ugovorenog roka. Završetkom tog dijela u cijelosti je saniran krov Društvenog centra Rojc ukupne površine 4.250 m2. 

Postavljena je kompletna termoizolacija krova, ugrađena je PVC membrana, provedena je sanacija krovnoga vijenca unutarnjeg dijela i izrađeni su limenih opšavi oko dimnjaka.

U Puli organizirane vesele maškare za najmlađe, ali i odrasle Na Dječjem karnevalu u pulskoj se Areni okupilo više od 1200 mališana

„U kompletnu obnovu krova Grad Pula uložio je 3,2 milijuna kuna i time osigurao korisnicima i udrugama, kojih u ovoj bivšoj vojarni Karlo Rojc djeluje više od stotinjak, znatno bolje uvjete boravka i rada. Intencija Grada Pule, kao vlasnika, i Castruma kao upravitelja je dakako nastaviti ulagati u objekt u kojem udruge svojim radom doprinose zajednici ali isto tako kroz razne programe biti im potpora i podrška u njihovom radu“ naglasio je Aleksandar Matić pročelnik Ureda Grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o..

Dan ružičastih majica DAN RUŽIČASTIH MAJICA U Puli obilježen Dan prevencije vršnjačkog nasilja

Osim krova, ranije su izvršena i druga ulaganja. Unutarnji i vanjski prostor uređen je da bude u mogućnosti pratiti potrebe korisnika te su uređeni sanitarni prostori, provedene potrebne instalacije, izvedeni zidarski i staklarski radovi u zajedničkim prostorijama i još niz ostalih redovnih i izvanrednih aktivnosti održavanja i dotjerivanja u funkcionalnom i estetskom smislu. Uređen je i okoliš, postavljena vanjska rasvjeta i video nadzor te organizirana čuvarska služba i služba za održavanje zajedničkih prostorija.