Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
U Puli organizirane vesele maškare za najmlađe, ali i odrasle

Na Dječjem karnevalu u pulskoj se Areni okupilo više od 1200 mališana

1/4
Foto: Grad Pula
U ovogodišnjem karnevalu sudjelovale su 54 skupine u 38 maškaranih grupa i 1257 djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule te gosti iz dječjih vrtića iz Štinjana, Valbandona, Ližnjana, Loborike i Medulina

Vesele i razigrane maškare okupirale su ovih dana pulsku Arenu gdje je uz puno zabave i smijeha održan Dječji karneval za mališane predškolskog i školskog uzrasta. Dvadeset i prvi Dječji karneval i ove je godine organiziralo Društvo Naša djeca Pula pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istre.

Priznanje koje potvrđuje zeleni status koji Fratarski otok ima među građanima Pule Fratarski otok dobio vrijedno priznanje – jedini u Hrvatskoj s oznakom ekoplaže

Šareni defile gradom

U ovogodišnjem karnevalu sudjelovale su 54 skupine u 38 maškaranih grupa i 1257 djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule te gosti iz dječjih vrtića iz Štinjana, Valbandona, Ližnjana, Loborike i Medulina.

– Okupili smo se u našoj prekrasnoj Areni zajedno s više od 1200 mališana koji su se ove godine posebno kreativno zamaskirali i kojima predajemo ključeve grada na sigurno čuvanje i naravno u dobre ruke – kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te zahvalila odgojiteljicama i roditeljima na velikom odazivu i pozitivnoj atmosferi, ali i na trudu koji ulažu i radu s mališanima s kojima i mjesec dana prije karnevala počinju osmišljavati zanimljive maske, kostime i nastupe kako bi svima taj veseli i šareni defile gradom ostao u najboljem sjećanju.

Foto: Grad Pula

Vesele maškare zasladile su se krafnama, a nakon karnevala u Areni, u društvu maskiranih animatora Zemlje zabave koji su bili zaduženi za zabavni program, posjetile su Školu za odgoj i obrazovanje Pula te donirali razne društvene igre.

Radove izvode Hrvatske šume Oblikovanje urbanog prostora prema potrebama građana U tijeku hortikulturno uređenje šumskih površina

Osim mališana, i odrasli su imali svoju fašničku povorku koja je ove godine također bila zanimljiva i domišljata. U povorci je bilo gotovo 900 maskiranih osoba i čak osam alegorijskih kola, te 10 konja.

Maškare su na zabavu u Pulu došle iz Krnice, Koromačnog, Buja, Savudrije, Ližnjana, Manjadvorci, Lanišća, Marčane, Čepića, Višnjana, Labina, Žejana, Crikvenice, Viškova, Rijeke, Pehlina i Mošćeničke Drage, a bilo je tu i puno maskiranih skupina iz same Pule. U goste su došle i šarene, vesele skupine iz Izole i Ptuja u Sloveniji. I dok su se mališani družili i veselili u Areni, odrasli su se družili na Karolini gdje je postavljen šator u kojem se, nakon povorke gradskim ulicama, nastavilo veselo druženje pod maskama uz obilje plesa i zabave.

Foto: Grad Pula

Na vlasti do 25. veljače

Organizatori Pulskog karnevala bili su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule, Udruga za

očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade, a neke od poruka odraslih odnosile su se na to kako se industrijom, sječom i sličnim uništava planet: topi se led, pretjerano sijeku stabla, truje zrak....

Novoizgrađeno javno parkiralište na Novoj Verudi NOVA VERUDA Na novom pulskom parkiralištu posađena stabla

Maškare će ostati na vlasti u Gradu Puli sve do 25. veljače kada će se na Velom Vrhu tradicionalno spaliti Pust.