Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Dodatno ćemo osigurati sredstva za nabavku defibrilatora, kaže gradonačelnik Babić

Grad Kutina osigurao novo vozilo hitne medicinske pomoći za građane

storyeditor/2024-10-18/kutina_a_slager_donacija_hitna_pomoc_foto_grad_kutina.jpg
Foto: Kutina Ovo je odgovor na potrebe naših građana, jer smo u proteklom razdoblju svjedočili situacijama kada je zbog intervencija bilo otežano pružanje brige onima koji su dolazili u hitnu službu, rekao je gradonačelnik Babić
Grad Kutina financirao je nabavku vozila s iznosom od 120.000 eura, osiguravajući potpuni iznos za kupnju vozila koje će omogućiti rad dodatnog tima hitne pomoći (T2)

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ključeve novog vozila hitne medicinske pomoći ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Silviji Desić Basarić, u nazočnosti sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka i suradnika.

Grad Kutina financirao je nabavku vozila s iznosom od 120.000 eura, osiguravajući potpuni iznos za kupnju vozila koje će omogućiti rad dodatnog tima hitne pomoći (T2). Ovaj važan projekt dodatno će unaprijediti zdravstvene usluge na području grada i pružiti građanima bržu i učinkovitiju medicinsku pomoć.

Nabava defibrilatora

– S ovim novim vozilom omogućili smo da tim T2 bude operativan čak i kada je prvi tim na terenu. Ovo je odgovor na potrebe naših građana, jer smo u proteklom razdoblju svjedočili situacijama kada je zbog intervencija bilo otežano pružanje brige onima koji su dolazili u hitnu službu. Ponosni smo što smo kao Grad preuzeli ovu inicijativu i financirali vozilo koje će znatno poboljšati hitnu medicinsku skrb u našem gradu. Grad Kutina dodatno će osigurati sredstva za nabavku defibrilatora, čime ćemo još više unaprijediti rad naših medicinskih djelatnika – rekao je gradonačelnik Babić zahvalivši Županiji na podršci u osiguravanju medicinskih timova, napomenuvši kako suradnja između Grada i Županije osigurava bolje uvjete za rad hitne službe u Kutini.

Gradonačelnik je naglasio kako će Grad Kutina nastaviti ulagati u zdravstveni sektor i brinuti se o sigurnosti svojih građana, osiguravajući modernu i efikasnu hitnu medicinsku pomoć koja će odgovoriti na potrebe svih stanovnika.

Nužna obnova voznog parka

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Silvija Desić Basarić, izrazila je zahvalnost Gradu Kutini na ovoj vrijednoj donaciji. Prema njezinim riječima, novi tim T2, koji se sastoji od medicinskih sestara i tehničara, znatno će unaprijediti pružanje hitne medicinske pomoći.

– Ovaj dodatni tim omogućit će nam da još brže i učinkovitije odgovaramo na pozive naših građana, a novo vozilo bit će ključno u tome. Posebno bih željela zahvaliti gradonačelniku Babiću, koji je prepoznao potrebu za ovom donacijom i osigurao sredstva za vozilo te defibrilator – dodala je ravnateljica naglasivši važnost kontinuiranog ulaganja u edukaciju medicinskog osoblja i opremu.

– Naša vozila prelaze milijune kilometara godišnje, pa je obnova voznog parka nužna kako bismo osigurali sigurnost i kvalitetu usluga. Edukacija i specijalizacija našeg osoblja dodatno će osnažiti timove, što će se pozitivno odraziti na kvalitetu zdravstvene skrbi u Kutini – dodala je Silvija Desić Basarić.

Župan Ivan Celjak istaknuo je kako se nabava ovog vozila odlično uklopila u obnovu voznog parka županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

– Diljem Sisačko-moslavačke županije ove će godine biti nabavljeno ukupno 12 novih vozila, a kutinsko je jedno od njih – rekao je Celjak.

storyeditor/2024-10-17/tribina_1.jpg Javne tribine "Zajedno smo jači" Bosančić: Nekada ne vidimo sve, nego nam trebaju prijedlozi građana storyeditor/2024-10-18/smz_b_slager_topusko_nikola_cutuk_pixsell_PXL_151024_122268725.jpg Uloženo 1,3 milijuna eura Obnovljena je zgrada Kinematografa u Topuskom storyeditor/2024-10-18/JASKAa1__4_.jpg Livada oprašivača sa autohtonim cvjetnim biljkama privlače pčele, leptire, ose... Uređuje se naselje Cvetković, primjer zelene i urbane sredine