Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uloženo 1,3 milijuna eura

Obnovljena je zgrada Kinematografa u Topuskom

storyeditor/2024-10-18/smz_b_slager_topusko_nikola_cutuk_pixsell_PXL_151024_122268725.jpg
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL USKORO će Topusko postati lider kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske, istaknuo je prilikom otvorenja župan Ivan Celjak

Završetkom obnove zgrade Kinematografa u Topuskom Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu objekata u svojoj nadležnosti na području Topuskog.

– Ova je zgrada samo dio mozaika razvoja zdravstvenog sustava Sisačko-moslavačke županije, odnosno dio mozaika razvoja Topuskog. Ulaganjem u zdravstvo na području Topuskog ujedno ulažemo i u turizam. Kada obnovi zgrade Kinematografa pridodamo ranije obnovljenu zgradu u okviru Lječilišta Topuskog, koja se nalazi na Nikolinom brdu, i kada uzmemo u obzir da je u tijeku nabava za izvođenje radova rekonstrukcije zdravstveno-rekreacijskog centra Hotela Toplice, koja uključuje i uređenje vanjskog bazena i okoliša, možemo reći da će Topusko uskoro postati lider kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske, što nam je i cilj – istaknuo je prilikom otvorenja župan Ivan Celjak.

Zgrada je oštećena u potresu, njenu cjelovitu obnovu provela je Sisačko-moslavačka županija, a konstruktivnom obnovom objekt je doveden u stanje veće kvalitete nego što je bio prije potresa. Vrijednost radova iznosi 1,3 milijuna eura, a bespovratna sredstva osigurana su iz Fonda solidarnosti i Mehanizma za oporavak i otpornost.

– U prizemlju je multifunkcionalna dvorana, koju Lječilište Topusko do sada nije imalo. Zgrada ima gotovo 1000 četvornih metara i sad smo je vratili u punoj ljepoti jer je obnovljena tako da su na pročelje vraćene oznake historicizma s kraja 19 st., kada je zgrada i napravljena – rekao je ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler. 

storyeditor/2024-10-18/doktori_sveuciliste_B__1_.jpg Povijesni trenutak na najmlađem hrvatskom javnom sveučilištu Prva generacija doktora znanosti na Sveučilištu Sjever storyeditor/2024-10-18/Dan_kravate_1.JPG Obilježen Svjetski dan ukrasnog odjevnog predmeta Brod je još u 17. stoljeću postao "Cravatten Statt" storyeditor/2024-10-18/a_majstori_foto_anita_zeko.jpg Uručene diplome u Obrtničkoj komori VPŽ-a Ispite u Virovitici položilo 45 majstora iz sedam županija