Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Gradonačelnik Dinko Pirak sa župnicima Čazmanskog dekanata

Grad osigurao 170.000 kuna za redovito financiranje župa

Foto: Čazma
– Zajednički pokušavamo riješiti neke probleme koji se tiču naših župa i objekata. Imali smo nesreću da nas je uz pandemiju snašao i potres pa imamo i zbog toga problema i oštećenja na gotovo svim sakralnim objektima – kaže gradonačelnik Pirak

Ovih je dana održan tradicionalni susret gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka sa župnicima Čazmanskog dekanata, koji se brinu o župama i sakralnim objektima. Tijekom susreta gradonačelnik je istaknuo kako je suradnja župa i Grada Čazme u proteklih godinu dana bila na jako dobrom nivou, osobito kad se uzmu u obzir okolnosti iz prošle godine, kada je pandemija poremetila mnoge planove.

– Suradnja sa župnicima je na jako dobrom nivou. Zajednički pokušavamo riješiti neke probleme koji se tiču naših župa i objekata. Imali smo nesreću da nas je uz pandemiju snašao i potres pa imamo i zbog toga problema i oštećenja na gotovo svim sakralnim objektima – rekao je gradonačelnik Pirak.

Župnici su iznijeli svoje planove i potrebe, upoznali gradonačelnika s problemima s kojima se susreću u održavanju sakralnih objekata te mu zahvalili na pomoći i kooperativnosti. Čazmanski župnik i dekan Čazmanskog dekanata preč. Dubravko Lauš suradnju s Gradom ocijenio je vrlo dobrom.

U Gradskom proračunu Čazme ove je godine osigurano ukupno 170.000 kuna za redovito financiranje župa na čazmanskom području, 100.000 za čazmansku župu, po 20.000 za Draganec i Miklouš te po 10.000 za Dapce, Vrtlinsku i Župu sv. Margarete u Dubravi.