Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Za bilježnice izdvojeno je 29.900 eura, od čega su sponzori osigurali 25.300 eura

Grad s partnerima osigurao 35.000 bilježnica za učenike osnovnih škola

storyeditor/2024-09-06/biljeznice_B.png
Foto: Grad Koprivnica Partneri projekta su Podravka, Belupo, Globalna hrana (McDonald's), Hartmann, Koming, Komunalac, Koprivničke vode, OTP banka, Podravska banka, Radnik Križevci, Pro-Ping i Enter Koprivnica

U Koprivnici je prošli tjedan predstavljen projekt "Veselo u školu" kojim gradske vlasti i partneri već 18. put učenicima i roditeljima olakšavaju početak školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad osnivač, pamučne majice i personalizirane pernice za sve prvašiće.

Vrijednost ovogodišnjeg projekta iznosi ukupno 197.000 eura. Za bilježnice i radne bilježnice izdvojeno je 29.900 eura, od čega su sponzori osigurali 25.300 eura. Za potrebe 2335 učenika nabavljeno je 2498 kompleta, odnosno oko 35.000 bilježnica u 43 verzije.

Ove godine u školske klupe u koprivničkim školama sjedaju 234 prvašića. Lani ih je prvog dana škole bilo ukupno 268. Dakle, Koprivnica ima 34 prvašića manje, a u Gradskoj upravi to dijelom tumače i brojnim odgodama upisa koje su tražili roditelji za svoju djecu.

Zahvalu partnerima koji su i ove godine prepoznali tradicionalni projekt "Veselo u školu" uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Veliko nam je veselje što imamo takve gospodarske subjekte na području našeg grada, a još veće veselje je da svi ti ljudi sa svojim tvrtkama pokazuju veliki vid društvene odgovornosti. Sav društveni razvoj koji Koprivnica ima duguje upravo gospodarstvu, radnim ljudima i svima koji stvaraju okvir koji omogućuje daljnju društvenu nadogradnju i sve iskorake koje imamo – rekao je Jakšić.

Podravska banka od samih početaka sudjeluje u projektu "Veselo u školu", a da je iznimno sretan zbog toga što sudjeluju u projektu, kao i ostali partneri, rekao je danas predsjednik uprave Podravske banke Daniel Unger.

– Riječ je o 18 godina suradnje i to nam je jedan od najdražih projekata, odnosno donacija s obzirom na to da se radi o djeci. Pomažemo i roditeljima, odnosno kućnim budžetima naših sugrađana, a svi znamo da su zadnjih godina prisutni veliki inflatorni pritisci – kazao je čelni čovjek Podravske banke.

Partneri ovogodišnjeg projekta "Veselo u školu" su Podravka, Belupo, Globalna hrana (McDonald's), Hartmann, Koming, Komunalac, Koprivničke vode, OTP banka, Podravska banka, Radnik Križevci, Pro-Ping i Enter Koprivnica. 

storyeditor/2024-09-05/slika-0702.jpg Uređena je većina vrtićkih objekata, a izgrađen je novi objekt vrtića Ljubica Zbog velike potražnje počeli radovi na proširenju vrtića Šibenski tići storyeditor/2024-09-06/a_uzorci_meda_foto_kristijan_toplak.jpg "Zlatna žlica" Na ocjenjivanju meda 55 uzoraka storyeditor/2024-09-06/obrazovanje05.jpg U cjelodnevnoj školi Osječko-baranjska županija najuspješnija je u Hrvatskoj Vodimo brigu da svako dijete ima iste uvjete obrazovanja, na selu i u gradu