Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
povelja o pristupanju projektu

Grad Sisak prvi je grad prijatelj izviđača u Hrvatskoj

Sisak grad prijatelj izviđača
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ovo je nešto novo u svijetu, da lokalnu zajednicu uključujemo ovako u naš rad i naše programe - rekao je poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer

"Drago mi je da je Sisak prvi potpisao povelju i da će Siščani uskoro moći uživati u aktivnostima kao što smo i mi nekoć uživali u druženjima u izviđačima. Sa Savezom izviđača Hrvatske dogovorili smo i da ćemo se, kao Grad, uključiti u njihovu akciju pošumljavanja opožarenih područja u Dalmaciji", rekla je u petak sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nakon potpisivanja povelje o pristupanju projektu Gradovi prijatelja izviđača.

Likovni natječaj Zašto volim Sisak Likovni natječaj Nagrađen najbolji rad u povodu Dana Siska

"Sisak je prvi od niza gradova koji će se uključiti, a dobili smo za svoj projekt i podršku državnih institucija kao i Svjetske skautske organizacije. Ovo je nešto novo u svijetu, da lokalnu zajednicu uključujemo ovako u naš rad i naše programe", rekao je poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer.

Napomenuo je kako je cilj da se u Sisku ponovo uspostavi izviđačka organizacija, ali i da se pronađe zemljište koje će služiti za boravak izviđača.

"Hrvatska je poželjna destinacija za boravak izviđača iz svih dijelova svijeta, žele doći ovamo i pomagati zajednici. No, da bi došli moramo im osigurati prostore za njihov boravak. Mi ćemo stoga na internetu mapirati sve lokacije gdje mogu doći i nadam se da će od iduće sezone izviđači u većem broju početi dolaziti u Hrvatsku i Sisak", napomenuo je Špicer.

"Izviđači su vrlo pozitivna priča. Oni uče o odgovornosti prema zajednici i drugima, pomažu drugima, čuvaju prirodu. Puno je tu pozitivnih strana i Sisak i Siščani će od njih imati samo koristi", dodala je Mirela Varović, dopredsjednica Saveza izviđača Hrvatske.

solarni automobil utrka Sisak ovog vikenda u znaku solarnih i električnih automobila