Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Nositelj

Grad službeno prijavio ITU projekte

Foto: Robert Mihaljević
U koprivničkoj upravi kažu kako sad čekaju povratne informacije i početak pregovora nakon čijeg će dovršetka biti potpisani ugovori vrijedni 18 milijuna eura kojima će se financirati brojni projekti u Koprivnici i okolnim općinama

Gradske vlasti u Koprivnici i službeno su prijavile 18 milijuna eura vrijedan ITU mehanizam ulaganja u kojima je, uz Grad kao nositelj, i devet okolnih podravskih općina kao partneri u cijelom projektu.

”Grad se tijekom veljače ove godine, kao nositelj manjeg Urbanog područja Koprivnica, uspješno prijavio na Poziv za urbana područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021. – 2027. godine. Protekli tjedan predstavnici Grada Koprivnice - gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pomoćnica pročelnika Kristina Cvitić i viša stručna suradnica za ITU Maja Ferlindeš - bili su na radnom sastanku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije”, potvrdili su u gradskoj upravi.

Na sastanku su predstavnici Grada, kako su naglasili, detaljnije obrazložili strateške projekte iz Strategije razvoja manjeg Urbanog područja Koprivnica za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine te su dogovoreni sljedeći koraci koji prethode potpisivanju Sporazuma o provedbi ITU mehanizma.

Prijavi iz veljače pak prethodila je sjednica Partnerskog vijeća manjeg urbanog područja Koprivnica koje je dalo pozitivno mišljenje na nacrt Strategije razvoja urbanog područja Koprivnica za spomenuto financijsko razdoblje. U koprivničkoj upravi kažu kako sad čekaju povratne informacije i početak pregovora nakon čijeg će dovršetka biti potpisani ugovori vrijedni 18 milijuna eura kojima će se financirati brojni projekti u Koprivnici i okolnim općinama.

Kako smo ranije objavili, ključni projekt je rekonstrukcija gradske tržnice u Koprivnici, a na tom prostoru u središtu grada trebala bi se graditi i nova gradska knjižnica s polivalentnim sadržajima poput dvorana za sastanke, konferencije i prezentacije.

Granje će se zbrinuti na Kompostani Herešin Počinje odvoz granja, trajat će dva tjedna KOPRIVNICA Zauvijek se zatvara sporni prijelaz preko pruge Koprivnica Ksenija Ostriž: Krećemo u veliko pošumljavanje Koprivnice