Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Predaja zahtjeva od 26. kolovoza do 23. rujna

Grad sufinancira kupnju srednjoškolskih udžbenika

storyeditor/2024-08-10/Grad_za_mlade__1_.jpg
Foto: Grad Samobor BESPLATNI UDŽEBENICI Sredstva za nabavu osnovnoškolskih udžbenika za školsku 2024./2025. godinu osigurana su u Državnom proračunu

Grad Samobor kontinuirano ulaže u poboljšanje učeničkog standarda. Tako su i ove godine osigurana sredstva u gradskom proračunu za sufinanciranje kupnje srednjoškolskih udžbenika i drugog obrazovnog materijala, a iznos jednokratne naknade ove godine iznosi 200 eura. Sredstva za nabavu osnovnoškolskih udžbenika za školsku 2024./2025. godinu osigurana su u Državnom proračunu čime su udžbenici besplatni za sve učenike, a dobit će ih prvog dana nove školske godine. Svi srednjoškolci koji imaju prebivalište na području Samobora, a polaznici su srednjih škola na tom području ili drugih jedinica lokalne samouprave, uz izuzetak onih koji se školuju u Gradu Zagrebu koji je također osigurao udžbenike, imaju pravo na isplatu jednokratne naknade za kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala u iznosu od 200 eura po učeniku.

Pravo na isplatu jednokratne naknade ostvaruje se predajom zahtjeva sa svom popratnom dokumentacijom u razdoblju od 26. kolovoza do 23. rujna. Podnositelj zahtjeva može biti punoljetan učenik srednje škole ili roditelj/staratelj za malodobnog učenika srednje škole. Uvjeti kojima učenici ostvaruju pravo na isplatu su: da su državljani Republike Hrvatske, da imaju prebivalište na području grada Samobora, da su redoviti učenici srednjih škola upisani u 2024./2025. školsku godinu na području grada Samobora ili drugih jedinica lokalne samouprave, izuzev učenika koji polaze srednje škole na području grada Zagreba, da su predali zahtjev na propisanom obrascu sa svom popratnom dokumentacijom te da nisu dobili udžbenike ili sredstva za udžbenike iz drugog izvora financiranja, odnosno od druge jedinice lokalne samouprave.

Ako zahtjev podnosi sam, učenik uz obrazac treba priložiti potvrdu o upisu za školsku godinu 2024./2025., dokaz o hrvatskom državljanstvu, odnosno obostranu presliku važeće osobne iskaznice s vidljivim OIB-om, domovnice, putovnice ili elektronički zapis o državljanstvu te dokaz o prebivalištu učenika koji također može biti preslika osobne iskaznice, u elektroničkom obliku ili pak potvrda MUP–a, ne starija od šest mjeseci. Roditelji koji predaju zahtjev moraju dodati i dokaz o vlastitom državljanstvu te dokaz o prebivalištu. Zahtjev možete predati na Urudžbeni zapisnik Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor ili ga poslati na mail adresu srednjoskolci-udzbenici@samobor.hr, a obrazac prijave možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Samobora.

Isplata jednokratne naknade provodit će se u poslovnici Fine u Samoboru, Ulica Ljudevita Gaja 2, u razdoblju od 30. rujna do 26. listopada. Podnositelji zahtjeva dužni su prilikom preuzimanja jednokratne naknade predočiti valjanu osobnu iskaznicu i dokaz o OIB-u. Prijave koje ne pristignu u utvrđenom roku neće se razmatrati, a nakon 26. listopada više neće biti mogućnosti isplate. Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na brojeve telefona 01/3378 132, 01/3378 152, 01/3378 134 i 01/ 3378 153. 

 

storyeditor/2024-08-09/smz_a_slager_gimnazija_sisak_obnovljena.jpg Srednja škola Petrinja imat će veći broj učenika nego prošle školske godine Novi sadržaj u obnovljenim školama Sisačko-moslavačke županije storyeditor/2024-08-09/Camino_aplikacija.jpg Nastavljaju se odlični turistički rezultati Turistička kartica Dubrovnik Pass može se pohvaliti s čak 46 posto rasta storyeditor/2024-08-09/Radionica_1__1_.jpg Raznoliki sadržaji u knjižnici koji su kod najmlađih pobudili veliko zanimanje Ljeto u knjižnici za najmlađe: "Donose silnu živost među police"