Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Rebalansom gradskog proračuna povećana sredstva

Grad sufinancira kupnju udžbenika za 750 učenika

Školski udžbenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Novim rebalansom proračuna za sufinanciranje udžbenika osigurano je 700 tisuća kuna

Mjeru Grada Dubrovnika kojom se sufinanciraju srednjoškolski udžbenici u 2019. godini iskoristilo je više od 750 dubrovačkih učenica i učenika što svjedoči o značaju ove mjere kojom Grad nastoji financijski pomoći učenicima i njihovim roditeljima.

U Mokošici aktivna gradilišta šest projekata Uskoro više od 200 novih parkirališnih mjesta

Naime, na poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika nadležni Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika zaprimio je 693 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika više od 750 učenica i učenika. Riječ je o do sada rekordnom broju zahtjeva od primjene ove mjere.

U 2018. godini podneseno je 595 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika 660 učenica i učenika.

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole, čiji su osnivači županije, a kojim gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja srednjoškolaca koji pohađaju škole na području Grada, odnosno jednu od škola na području Republike Hrvatske.

Oborinska odvodnja Za obnovu dubrovačke Ulice kardinala Stepinca 7,75 milijuna kuna

Udžbenici se sukladno Pravilniku o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima srednjih škola sufinanciraju u iznosu do 1000 kuna, za što je u ovogodišnjem proračunu bilo planirano 550 tisuća kuna. Međutim, rekordni broj prijavljenih premašio je planirani iznos.

Novim rebalansom proračuna usvojenim na 25. sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak 4. studenog iznos namijenjen sufinanciranju udžbenika za srednjoškolce uvećan je za 150 tisuća kuna pa će u konačnici će za ovu namjenu biti izdvojeno 700 tisuća kuna.