Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
U Mokošici aktivna gradilišta šest projekata

Uskoro više od 200 novih parkirališnih mjesta

1/6
Foto: Grad Dubrovnik
Radi se i na boljoj pješačkoj komunikaciji pa su tako, nakon što su izgrađeni skalini ispod Osnovne škole Mokošica kao poveznica s autobusnom stanicom na magistrali, u završnoj fazi i skale koje će povezivati ulicu Brnino s ulicom Od izvora, a na predjelu kod zgrada POS 1

Proteklih su dana završeni radovi na nekoliko gradskih projekta u naselju Nova Mokošica, a još ih je nekoliko aktivnih. Tako se privode kraju radovi na prvom gradskom parku za pse s igralištem, gdje su već izrađeni potporni zidovi i postavljena ograda, a trenutačno se radi na hortikulturnom uređenju, prenijeli su iz Grada Dubrovnika.

Usluga sukorištenja vozila u Dubrovniku nosi naziv Avant2Go Prvi u Hrvatskoj uveli “car sharing” – uslugu sukorištenja automobila

U tijeku su i radovi na dva nova parkirališta – poviše škole, gdje se izvode grubi građevinski radovi i potporni zidovi te u ulici Marina Kneževića gdje su odrađeni pripremni radovi na terenu i očekuje se početak izgradnje potpornih zidova. Za koji dan trebali bi početi i radovi na trećem parkiralištu, poviše ulice Između dolaca, a nakon što svi budu završeni Mokošica će ukupno dobiti više od 200 novih parkirališnih mjesta.

Radi se i na boljoj pješačkoj komunikaciji pa su tako, nakon što su izgrađeni skalini ispod Osnovne škole Mokošica kao poveznica s autobusnom stanicom na magistrali, u završnoj fazi i skale koje će povezivati ulicu Brnino s ulicom Od izvora, a na predjelu kod zgrada POS 1.

Ulaže se i u sportsku infrastrukturu te su u sklopu adaptacije džudo dvorane u Mokošici sada u tijeku završni obrtnički radovi, a nakon obnove i sanacije dobit će se adekvatan prostor za treniranje s pratećim prostorijama. Ujedno je, prije desetak dana, završena obnova sportskog terena za mali nogomet u Novoj Mokošici, u ulici Između dolaca.

Mato Franković 3D prostorni plan Dubrovniku glavna nagrada za najbolji Smart City u Hrvatskoj

Prije godinu dana započeli su radovi na gradnji stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje, a koji se u Mokošici grade u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom na to da će od 108 stanova njih 65 biti dodijeljeno braniteljima, a 43 stana će pripasti Gradu. Grubi građevinski radovi završeni su na prvoj zgradi i tu se sada izvode obrtnički radovi, a u tijeku je gradnja preostale tri zgrade.