Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Grad u sportska igrališta ulaže pet milijuna kuna

1/3
Foto: Grad Split
Velika nam je želja oživiti športska igrališta u gradskim kotarima i mjesnim odborima čime doprinosimo pozitivnim promjenama navika građana, posebno djece i mladih te osiguravanju njihove zdravije budućnost, smatra Igor Maretić

Radovi na gradnji i uređenju sportskih igrališta u Splitu koje financira Grad proračunskim sredstvima u punom su jeku. Neka od njih već su u funkciji, na radost djece i brojnih rekreativaca, priopćili su iz gradske uprave.

Promet Split Od rujna na ulicama 34 nova autobusa

Proteklih dana radovi na gradnji sportsko-rekreacijskog centra na Mejašima uspješno su okončani. Završeni su zemljani, asfalterski, betonski i bojadisarski radovi, ugrađena je rasvjeta, postavljena zaštitna ograda i elastična podloga za košarku. Ugrađena je i umjetna trava na malonogometnom igralištu. Gradnjom novog sportskog objekta dobiven je novi sadržaj za građane te je osigurano kvalitetno sportsko igralište i mjesto za druženje u ovom gradskom kotaru. Koliko je ova investicija bila potrebna pokazalo se već prvih dana po reakcijama djece kojima je u večernjim satima, kada padne vrućina, ovo novi omiljeni „dnevni boravak“ u kotaru.

Foto: Grad Split

Elastična podloga za košarku postavljena je i pri sportsko-rekreacijskim centrima Bačvice, Brda, Mertojak i Split 3, dok je u tijeku postavljanje umjetne trave na malonogometnim igralištima u Sitnom Gornjem, Srinjinama, Žrnovnici, Bačvicama, Mejašima, Ravnim njivama i Nogometnom klubu „Dalmatinac“.

Gradonačelnik Krstulović Opara primio načelnika Vareša 'Split je lokomotiva razvoja hrvatskog juga što se osjeća i u BiH'

U Gradskom kotaru Bačvice, uz novu košarkašku podlogu i umjetnu travu, uredit će se i okoliš te postaviti nova ograda. Na sportsko-rekreacijskom centru u Getaldićevoj ulici pored elastične podloge za košarku izgradit će se betonske tribine, a u Vrančićevoj ulici u tijeku je sanacija rasvjete na terenu za tamošnje sportaše i rekreativce. U Gradskom kotaru Brda pored elastične podloge za košarku ugrađene su i zaštitne ograde na košarkaškom igralištu. Građani Lovreta dobili su vježbalište na otvorenom, popularni „street workout park“. U Gradskom kotaru Lokve sanirat će se boćalište, a rekreacijski centar na Visokoj dobio je nove betonske tribine.

Foto: Grad Split

Kada su u pitanju sportski klubovi i udruge istaknimo da su završeni svi radovi na montaži toplinske podstanice za nogometni stadion na Poljudu, dvorana Košarkaškog kluba „Splita“ dobila je novu rasvjetu, display i zaštitnu ogradu, boćalište sportsko-rekreativna udruga „Branitelj“ do sredine kolovoza dobit će novu zaštitnu ogradu, a osim nove umjetne trave NK „Dalmatinac“ može se pohvaliti i završenim bojadisarskim radovima na objektu kluba, kao i novim zaštitnim ogradama. NK „Primorac 1929“ do kraja kolovoza dobit će rasvjetu na svom igralištu. Nove ograde na svojim boćalištima dobili su i na Kamenu, Neslanovcu te Kocunaru.

- Gradnjom, sanacijom i uređenjem športsko-rekreativnih centara osiguravamo građanima kvalitetnu sportsku infrastrukturu i mjesto za druženje te podižemo kvalitetu života na području grada Splita. Velika nam je želja oživiti športska igrališta u gradskim kotarima i mjesnim odborima čime doprinosimo pozitivnim promjenama navika građana, posebno djece i mladih te osiguravanju njihove zdravije budućnost – smatra Igor Maretić, voditelj Odsjeka za sport Grada Splita pod čijom su ingerencijom sve ove investicije vrijedne pet milijuna kuna.

Foto: Grad Split

nextbike Split dobiva novih 20 bicikala s elektromotorom i 30 klasičnih