Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Promet Split

Od rujna na ulicama 34 nova autobusa

1/2
Foto: Grad Split
Potpisan je i ugovor o nabavi osam IVECO autobusa koji bi na gradske ulice trebali stići do Sv. Dujma 2020. godine

Prvih 14 autobusa za Promet stiglo je u Dugopolje, u servisni centar MAN-a. Nabavljeni su u sklopu projekta “No regret” i potpuno su financirani sredstvima Europske unije. Krajem kolovoza stiže i 20 zglobnih autobusa marke Mercedes, što s već pristiglim MAN-ovim čini novu flotu od 34 autobusa splitskog Prometa. Svi zajedno na gradske ulice krenut će početkom rujna, nakon obavljenog tehničkog pregleda i registracije te primopredaje, objavili su iz Grada Splita.

Gradonačelnik Krstulović Opara primio načelnika Vareša 'Split je lokomotiva razvoja hrvatskog juga što se osjeća i u BiH'

Direktor Prometa Split d.o.o. Miroslav Delić i direktor tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski potpisali su  ugovor o nabavi osam Iveco autobusa koji bi na gradske ulice trebali stići do Sudamje 2020. godine. Robert Vrhorski, predstavnik tvrtke “Autobus” ispred proizvođača “Iveco”, najavio je isporuku osam solo poluniskopodnih autobusa kakve tvrtka “Promet” već posjeduje - riječ je o vozilima EURO 6D norme s najvišim ekološkim standardom, a direktor Delić rekao je kako je to prvih osam od ukupno 18 autobusa koje Promet nabavlja preko ITU mehanizama splitske aglomeracije.

Sva vozila su klimatizirana, opremljena rampom za osobe s invaliditetom, s promijenjenim dizajnom i poboljšanim radnim mjestom vozača. Potpisivanju ugovora za osam novih autobusa nazočio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da je sve ovo što će se događati sljedećih tjedana i mjeseci biti najbolja potvrda onoga što je započeto prije godinu i pol dana kada je najavljeno da će Promet preuzeti važnu ulogu, ne samo u pružanju svojih usluga, nego cjelokupnoj slici prometnog preustroja u splitske aglomeraciji.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara Stara gradska jezgra Split za poticanje zapošljavanja izdvojio dva milijuna kuna 100.000 kuna Donacija Ine KBC-u Split za opremanje hitnih prijema