Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Uskoro će se nakon Providurove palače urediti i zadarsku rivu

Grad Zadar za Dan grada dobio kulturno povijesnu šetnicu na bedemima

1/2
Foto: Frane Šarić
Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak pohvalila je Grad Zadar zbog povlačenja sredstava iz EU

Uređenjem bedema zadarskih pobuna iz 16. stoljeća, uvrštenih kao dio Mletačkog obrambenog sustava u zaštitu Unesca, Zadrani su u utorak baš na blagdan svetog Krševana i Dana grada Zadra dobili vrhunsku gradsku šetnicu.

Obilježeni Dan grada i 764. obljetnica prvog pisanog spomena imena Kutine Na svečanoj sjednici Vijeća uručene nagrade Grada Kutine

- Htjeli smo je otvoriti u šetnji s građanima no zbog stanja s epidemijom otvaramo je konferencijom za novinare. Ovih 752 metra šetnice dio je kulturno povijesne sredine, ekskluzivni prostor za građane i turiste. Kada je Zadar dobio čast postati dio zaštite Unesca obvezali smo se dobro skrbiti. Uskoro će se nakon Providurove palače urediti i zadarsku rivu. Vrijednost ovih radova su bili 24 milijuna kuna i trajali su 14 mjeseci iz sredstava Europske unije. Siguran sam da će ovo postati nezaobilazna kulturna točka na turističkoj karti grada. Ovim se potvrđuje i status grada s uspješnim EU projektima - rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak pohvalila je Grad Zadar zbog povlačenja sredstava iz EU.