Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić 938 pregleda
Strateška investicija

Grade cestu i most zbog kojih će i industrijska zona biti veća

Općina Luka
1/6
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Postojeća industrijska zona će, nakon što pristupna prometnica i most budu izgrađeni, površinom narasti za čak 45 hektara

Tog dana kad je prije nešto manje od tri godine u gospodarskoj zoni Općine Luka tvrtka Lagermax završila s gradnjom 90 milijuna kuna vrijednog logističko-distributivnog centra, i sam načelnik Darko Kralj, baš kao i stanovnici te najmanje općine Zagrebačke županije, taj su moment prozvali jednim od povijesnih dana njihova kraja.

Zeleni projekt OŠ Ivana Perkovca Zeleni projekt OŠ Ivana Perkovca Djeca obnovila voćnjak iz kojeg će opskrbljivati školsku kuhinju

Dobar prometni ulaz

– Ne moram ni napominjati kako su s puštanjem u rad tog pogona koji se prostire na 36.000 četvornih metara skladišnog prostora otvorena i mnoga radna mjesta, a sam logistički centar je, kad mu se pribroji prostor sestrinske tvrtke, danas najveći u Hrvatskoj te jedan od najvećih u cijeloj regiji – kazao je načelnik Darko Kralj te pojasnio kako je izgradnju spomenutog centra istaknuo kao jedan od potencijalnih primjera razvoja gospodarske zone Općine Luka. Ipak, upravo kako izgradnja Lagermaxova pogona ne bi ostala jedini veći projekt na tom području, u općini su ove godine, što samostalno, što u suradnji s državom ili županijom, pokrenuli nekoliko većih investicija kako bi gospodarsku zonu učinili što privlačnijom potencijalnim investitorima.

– Postojeću industrijsku zonu planiramo proširiti za otprilike 45 hektara, a prvo što moramo napraviti da bismo to sve stavili u funkciju jest gradnja dobrog prometnog ulaza.

Konkretno, na ulazu u zonu u blizini zagorske magistrale sagradit ćemo most dugačak 55 i širok deset metara te sasvim novu pristupnu cestu dugačku oko 750 metara. Vrijednost radova procijenjena je na 12 milijuna kuna, ali točnu cijenu znat ćemo nakon što raspišemo natječaj. Ako sve bude išlo prema planu, nadam se da bi radovi mogli završiti do 2020. godine – kazuje načelnik Kralj.

Stipendije i besplatan vrtić

Općina kojoj je na čelu, kako kaže, iako broji tek nešto više od 1300 stanovnika, ima sve potrebno za normalno funkcioniranje: s čak 18 ZET-ovih i 14 željezničkih linija dobro je povezano sa Zagrebom i Zaprešićem, uskoro kreće rekonstrukcija i elektrifikacija stare pruge, samo mjesto ima i školu, vrtić, hitnu i veterinarsku ambulantu, a gotovo svim kućanstvima dostupno je i plinsko grijanje.

– U općini ima posla, djeci dajemo stipendije, vrtić je također besplatan, a uz to sve okolo je prekrasna priroda, i zato svima upućujem poziv: dođite i ostanite, nećete zažaliti – završio je načelnik Kralj.

Projekt uređenja Marije Gorice Projekti u pripremi Gradit će se nova sanjkaška staza, renovirat će i trg i centar...