Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Jedan vrtić trebao bi biti gotov na jesen, a drugi na proljeće

Grade se dva nova dječja vrtića za 330 mališana

storyeditor/2024-06-20/vrtici_grade_B.jpg
Foto: Grad Koprivnica Gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž na gradilištu vrtića u Herešinu

Za koji dan počinje gradnja velikog dječjeg vrtića na dvije etaže u koprivničkom kvartu Bajer, a ovih su dana postavljeni temelji i na gradilištu novog vrtića u prigradskom naselju u Herešinu. Bio je to povod da gradski čelnici prošli tjedan obiđu gradilište novog dječjeg vrtića u Koprivnici koji bi trebao biti otvoren već početkom rujna.

Novi dječji vrtić u prigradskom naselju Herešinu primit će oko 50 novih mališana. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić naglašava kako je plan da herešinski vrtić bude spreman za početak nove pedagoške godine. Dječji vrtić u Herešinu gradi građevinska tvrtka Koming u vlasništvu Komunalca čija je ponuda od 1,4 milijuna eura s PDV-om bila najpovoljnija na javnom natječaju. Vrtić će se prostirati na oko 400 četvornih metara i moći će primiti točno 52 djece. To je njegov maksimalni kapacitet.

U novom vrtiću u prigradskom naselju bit će prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve potrebne prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim igralištem za djecu. Vrtić se gradi uz potporu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koja iznosi oko 520.000 eura. Grad je putem NPOO-a dobio ukupno 3,22 milijuna eura za izgradnju dvaju dječjih vrtića u Bajeru i Herešinu. Za Bajer je osigurano sufinanciranje investicije u iznosu 2,68 milijuna eura, a taj vrtić stajat će ukupno 6 milijuna eura s PDV-om.

Novi dječji vrtići u Koprivnici osigurat će dodatnih više od 330 novih mjesta za djecu jasličkog, vrtićkog te predškolskog uzrasta. To bi na duži rok trebalo riješiti problem manjka mjesta za vrtićarce u postojećim objektima. Za novi dječji vrtić Bajer odabrana je ponuda križevačkog Radnika od 6 milijuna eura. Vrtić u Bajeru, kažu u gradskoj upravi, trebao bi se početi graditi u srpnju, a vrata prvim mališanima otvorit će u proljeće iduće godine. Bajer će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na oko 2200 kvadrata, a imat će i veliko igralište na oko 4600 kvadrata. Primat će 280 djece. U četiri dječja vrtića u Koprivnici predškolskim odgojem i obrazovanjem obuhvaćeno je više od 1000 mališana jasličke, vrtićke i predškolske dobi.

storyeditor/2024-06-19/Oleg.jpg Rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda U Gospiću uređuju ceste, postavljaju plinsku, elektro i vodovodnu mrežu storyeditor/2024-06-13/Vrtic_Ciopa__jedan_od_dva_nova_vrtica.jpg dubrovnik Franković predstavio rezultate sedam godina na čelu Dubrovnika Dan općine Bedenica zagrebačka županija U Bedenici otvoren Kulturni centar i održani Susreti umirovljenika