Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda

U Gospiću uređuju ceste, postavljaju plinsku, elektro i vodovodnu mrežu

storyeditor/2024-06-19/Oleg.jpg
Foto: Gospić RADNI SASTANAK na kojem su bili i ministar Oleg Butković i ličko-senjski župan Ernest Petry održan je zbog velikog investicijskog ciklusa koji se odvija na području grada Gospića
U napredak velikog investicijskog ciklusa u gradu Gospiću uvjerio se i ministar Oleg Butković zahvaljujući kojemu je ŽUC dobio dodatnih 1,4 milijuna eura za asfaltiranje ličkih prometnica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je grad Gospić i Ličko-senjsku županiju i sa županom Ernestom Petryjem i suradnicima održao radni sastanak na temu velikog investicijskog ciklusa koji se odvija na području grada Gospića. Na sastanku su bili i David Milin i Dujo Došen iz Hrvatskih cesta, direktor Elektrolike Gospić Božo Marković, direktor Usluge Gospić Dario Radošević, voditelj projekta plinofikacije EVN-a Ante Torlak, direktor Lika Ceste Joso Vrkljan, predstavnik ličkog ŽUC-a Stipe Serdar i predsjednik NO Lika cesta Ivica Radošević.

– Zahvalni smo ministru Butkoviću i Vladi na nedavno dodijeljenim dodatnim sredstvima u proračun Županijske uprave za ceste u iznosu od 1,4 milijuna eura kako bi se nekadašnje nerazvrstane ceste na području grada Gospića obnovile i asfaltirale. Gospić će zasigurno, kako uži dio grada tako i širi, nakon ovoga dobiti novi sjaj. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za istočnu i zapadnu obilaznicu. Zapadna obilaznica je prilaz poslovnoj zoni Smiljansko Polje, dok je istočna obilaznica spoj Bilajske i Budačke ulice, a sve kako bi se rasteretio tranzit kroz uži centar grada Gospića – kazao je župan Petry. Ličkom je ŽUC-u lani dodijeljeno redovnih 2,4 milijuna eura, a s dodatnih 1,4 milijuna omogućilo se da se u gradu urede ceste koje su u lošem stanju.

Projekt za budućnost

– Projekt za budućnost je izmještanje državne ceste 50, istočna i zapadna obilaznica grada Gospića. To su veliki projekti za koje Hrvatske ceste rade kompletnu dokumentaciju, tako da nakon ovog investicijskog ciklusa kreće novi. A to pokazuje odličnu i kontinuiranu suradnju Ličko-senjske županije na čelu sa županom Petryjem koji najviše lobira za sve infrastrukturne projekte za boljitak građana diljem županije. Sagledat ćemo daljnje potrebe te, ako bude trebalo, osigurati još novca da se završi investicijski ciklus – poručio je ministar Butković.

U Gospiću se ulaže i u vodoopskrbnu, plinovodnu i elektrodistribucijsku infrastrukturu. Direktor Elektrolike Božo Marković kaže da je dosad uloženo oko milijun eura za povećanje sigurnosti u napajanje električnom energijom.

Plinofikacija napreduje

Voditelj projekta plinofikacije Ante Torlak kazao je da je dosad izgrađeno više od 11 kilometara mreže, a Dario Radošević je podsjetio da je do sada rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda pa ostaje za izvesti radove na više od 500 priključaka. Dodao je i da će zbog tih radova gubici u distribuciji vode biti smanjeni za približno 20 posto.

– Svaki tjedan izvođači radova imaju koordinacije. Nakon postavljanja struje, plina, vode, asfaltiramo prometnice.Trenutno radimo državnu cestu D25, a kao čovjeku koji je čitav život u cestarskoj branši, zadovoljstvo mi je kada vidim da resorno ministarstvo ulaže znatna sredstva u naše prometnice kako bi ljudi imali kvalitetniju infrastrukturu – kazao je Joso Vrkljan, direktor Lika Ceste.

storyeditor/2024-06-13/Vrtic_Ciopa__jedan_od_dva_nova_vrtica.jpg dubrovnik Franković predstavio rezultate sedam godina na čelu Dubrovnika storyeditor/2024-06-17/JaskaB__1_.jpg Festival Život i smijeh Za pet odigranih predstava tražila se karta više, publika oduševljena Dan općine Bedenica zagrebačka županija U Bedenici otvoren Kulturni centar i održani Susreti umirovljenika