Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Već je raspisan natječaj za prvi rotor u Koprivnici

Grade se dva važna rotora, radovi vrijedni više od 13 milijuna kuna

Foto: Grad Koprivnica
Hrvatske ceste kao investitor prošli su tjedan raspisale javni natječaj za gradnju rotora, a investicija je vrijedna blizu pet milijuna kuna s PDV-om

Najkasnije u proljeće iduće godine bit će dovršen novi rotor na važnoj državnoj prometnici u Koprivnici. Riječ je o rotoru na križanju Ulice braće Radić /dio državne ceste D-41/ sa Sabolićevom i Ulicom Stari Brežanec.

NAPREDUJU RADOVI NA PROJEKTU VRIJEDNOM 28 MILIJUNA KUNA U Orašcu se grade vodovodni sustav i odvodnja

Investitor Hrvatske ceste

Hrvatske ceste kao investitor prošli su tjedan raspisale javni natječaj za gradnju rotora, a investicija je vrijedna blizu pet milijuna kuna s PDV-om. Javno otvaranje ponuda je 22. listopada u 11 sati. Rok za izgradnju rotora i temeljitu rekonstrukciju dijela prilaznih ulica je tri mjeseca od uvođenja u posao. Kako nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja slijedi žalbeni rok, odabrani izvoditelj mogao bi početi s poslom u prosincu. Naravno, ako to dopuste vremenski uvjeti. Za vrijeme radova na rotoru promet će se odvijati obilazno. Inače, državna cesta D-41 koja prolazi kroz središte Koprivnice spaja Podravsku magistralu s hrvatsko-mađarskim graničnim prijelazom Gola. Prošli je tjedan u gradskoj upravi održan i radni sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić, te rukovoditelj varaždinske poslovne jedinice Hrvatskih cesta Davor Bobičanec. Glavna tema sastanka bio je rotor na državnoj cesti D-41.

– Cilj je rekonstruirati sadašnje raskrižje u kružno raskrižje kako bi se promet odvijao lakše i sigurnije. Projekt je u postupku javne nabave. Ako vremenski uvjeti budu pogodni, u izvođenje radova krećemo već ove godine, a ako ne, radovi kreću iduće godine u rano proljeće. Planirano trajanje radova je tri mjeseca. Također želim istaknuti kako nam je ovo trenutačno najveći prioritet vezano uz projekte na području grada – naglasio je Davor Bobičanec. Planiranim projektima zadovoljan je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. Uz brojne projekte koje Grad provodi s Hrvatskim cestama jedan od važnijih svakako je rotor u Ulici braće Radić, kaže on.

GRAD ČAZMA Za rekonstrukciju Tomislavove 750.000 kn

– Riječ je o investiciji od velikog značaja za promet i naše građane koji tamo žive te, naravno, djecu koja polaze Osnovnu školu “Braća Radić” – naglasio je koprivnički gradonačelnik. Kako ističu- u Gradskoj upravi, na sastanku se raspravljalo i o drugim projektima te su se osvrnuli na provedenu investiciju dodatnog označavanja postojećih pješačkih prijelaza svjetlećim konzolama, a sve u cilju dodatne sigurnosti pješaka u prometu. Investicija je izvedena u prigradskim naseljima Štaglinec, Reka i Kunovec Breg, a vrijednost je 150.000 kuna s PDVom.

Kod nadvožnjaka

No, uskoro bi se trebao graditi još jedan važan rotor na istoj dionici državne ceste. Riječ je o rotoru kod nadvožnjaka na južnom ulazu u grad. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole, nakon čega će Hrvatske ceste raspisati natječaj. Taj će rotor stajati oko 5,5 milijuna kuna, a obnova nadvožnjaka iznad pruge oko tri milijuna kuna.