Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
NAPREDUJU RADOVI NA PROJEKTU VRIJEDNOM 28 MILIJUNA KUNA

U Orašcu se grade vodovodni sustav i odvodnja

1/3
Foto: Grad Dubrovnik
Radove izvodi Vodovod Dubrovnik d.o.o., a riječ je o ukupno 4,5 kilometara vodoopskrbnog cjevovoda i 10 km cjevovoda odvodnje

Napreduju radovi Vodovoda Dubrovnik d.o.o. na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u naselju Orašac. Do sada je postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda i asfaltirano više od 1,2 kilometra zahvata. Investicija je ukupno vrijedna 28 milijuna kuna, a počela se izvoditi u lipnju. Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te više od 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac.

Hrvatska će biti druga europska zemlja koja uvodi vize za digitalne nomade Revolucija digitalnih nomada stiže u Dubrovnik koji predvodi tu inicijativu u Hrvatskoj

Iz Grada Dubrovnika poručuju kako su investicije u komunalnu infrastrukturu, u ovom slučaju u nedostajuće ili zastarjele sustave vodoopskrbe i odvodnje, jedno od prioritetnih područja rada ove gradske uprave. Istovremeno s izgradnjom vodovodno-kanalizacijskog sustava Orašac provode se zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda. Sva ova ulaganja imaju za cilj pojačati kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administrativnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Dovršetkom ove za Vodovod iznimno bitne investicije u Orašcu omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda. Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mjesec od uvođenja izvođača u posao. Dubrovački Vodovod izgradnju mreže u Orašcu izvodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama, koje ga prate u investiciji.