Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Ugovor s još jednim investitorom u Poduzetničkoj zoni Novska

"Gradim pogon na 1000 m2 i zapošljavam 22 radnika"

storyeditor/2024-03-01/b_slager_novska_ugovor_tvrtka.jpg
Foto: Novska U ime Grada Novske ugovor je s Ivanom Matićem potpisala gradonačelnica Marija Kušmiš

Proteklog je tjedna potpisan još jedan ugovor o kupoprodaji neizgrađenoga građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Grada Novske čime će ta zona dobiti još jednog poduzetnika. Na javnom natječaju za prodaju zemljišta kao najpovoljniji ponuditelj odabran je Ivan Matić iz Brestače, vlasnik obrta "Mehanizam". Temeljna djelatnost obrta su pripremni radovi na gradilištu. U ime Grada Novske ugovor je potpisala gradonačelnica Marija Kušmiš, a uz nju na sastanku su sudjelovali i Siniša Kesić, dogradonačelnik Novske, Mišo Tušek, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša te Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske (NORA).

– Poslovanje mi ide uspješno i imao sam u planu proširenje. U vrlo kratkom roku djelovat ću da se izgradi hala za proizvodnju te krenuti u zapošljavanje ljudi – rekao je Ivan Matić.

U poslovnom planu navodi se planirana izgradnja gospodarsko-proizvodnog objekta površine 1000 m2 koji bi se sastojao od uredskih prostora te proizvodne hale opremljene CNC strojem, rezačicom za metal, hidrauličnom prešom, opremom za varenje, kompresorima i utovarivačem. U hali bi bila smještena i komora s dodatnom opremom za bojanje i ostalim potrebnim alatima za proizvodnju građevinskog alata. Postrojenje će se baviti izradom različite opreme, poput opreme za transport, prikolica, kontejnera i slično. Ukupna vrijednost investicije je 800.000 eura, a planirano je zapošljavanje 22 radnika. 

storyeditor/2024-03-01/JaskaC.jpg Zabavno u Dječjem vrtiću Radost STEM radionice za poticanje dječje mašte i znatiželje storyeditor/2024-03-01/zg_b_manifestacije.jpg Javni natječaj za dodjelu potpora Manifestacije važne za turističku ponudu Županija podupire sa 150.000 eura storyeditor/2024-03-01/a_poduzetnici_foto_kristijan_toplak.jpg Nova zdanja sagrađena su kroz projekt "Mreža poduzetničkih inkubatora" Za deset godina u poduzetničkim inkubatorima otvorena 101 tvrtka