Izbornik
Naslovnica Gradovi
Grad Slatina prodao zemljište u PZ Turbina 2 tvrtki Slavonica

Gradit će se pogon za rasijecanje i preradu mesa

Potpisivanju ugovora nazočili su dogradonačelnik Ilija Nikolić te viša savjetnica za imovinsko-pravne poslove Andreja Hodak Bićanić
Foto: Slatina

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i direktor tvrtke Slavonica d.o.o. Goran Kovač potpisali su ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Turbina 2 u Slatini. Riječ je o površini 22.611 metar četvorni, a cijena je 57.472 eura. Bit će tamo izgrađen i opremljen objekt za rasijecanje mesa te proizvodnju mesnih pripravaka i proizvoda, u roku od tri godine.

Izračun kupoprodajne cijene temelji se na Odluci o dodjeli potpore iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023., a po kojoj je kupcu odobrena dodjela potpore male vrijednosti u iznosu od 56.527 eura. Za taj iznos potpore umanjena je tržišna kupoprodajna cijena postignuta na natječaju koja iznosi 114.000 eura.

Potpisivanju ugovora nazočili su i dogradonačelnik Ilija Nikolić te viša savjetnica za imovinsko-pravne poslove i javnu nabavu Andreja Hodak Bićanić. 

Prijavilo se ukupno 167 ekipa a natjecale su se u šahu, pikadu, belotu i potezanju užeta u muškoj i ženskoj disciplini, kažu organizatori. Najviše uspjeha imali su umirovljenici iz Pisarovine 28. Sportski susreti umirovljenika Natjecanje umirovljenika: Svojim radom i trudom ste nas zadužili Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene u obliku jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura Stvaranje kvalitetnog i stručnog kadra Sveučilište dobilo novi laboratorij, a studenti još 20 dodatnih stipendija TIJEKOM ŠKOLSKIH PRAZNIKA kreće velik investicijski ciklus u obrazovnim ustanovama, u PŠ Zasadbreg omogućit će se uvjeti za jednosmjensku nastavu, u PŠ Gornji Hrašćan uredit će se učionice, a u OŠ Vratišinec i OŠ Draškovec uređenje kuhinje Sredstava za statičku sanaciju Kandidirali 18 škola i četiri dvorane za nacionalni natječaj