Izbornik
Naslovnica Gradovi
28. Sportski susreti umirovljenika

Natjecanje umirovljenika: Svojim radom i trudom ste nas zadužili

Prijavilo se ukupno 167 ekipa a natjecale su se u šahu, pikadu, belotu i potezanju užeta u muškoj i ženskoj disciplini, kažu organizatori. Najviše uspjeha imali su umirovljenici iz Pisarovine
1/2
Foto: Jastrebarsko
Grad Jastrebarsko bio je domaćin 28. Sportskih susreta umirovljenika Zagrebačke županije, a okupilo ih se 2000. Najviše uspjeha imala je Pisarovina

Više od 2000 dobro raspoloženih umirovljenika okupilo se u dva dana u Jastrebarskom, koji je bio domaćin 28. Sportskih susreta umirovljenika Zagrebačke županije koje je organizirala Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije, uz nastup pjevačkih zborova i glazbenih sastava.

Šest disciplina
– Domaćin ovogodišnjih susreta bila je Udruga umirovljenika Jastrebarsko čiji su članovi svoj posao odradili i više nego odlično. Više od stotinjak jaskanskih umirovljenika bilo je angažirano na organizaciji i svi su dali maksimum tako da je sve proteklo u najboljem redu i na veliko zadovoljstvo prisutnih umirovljenika. U Jastrebarsko ih je u dva dana stiglo gotovo dvije tisuće. Najviše, više od 1200, došlo ih je u subotu na sportske susrete gdje su se natjecali u šest disciplina. Prijavilo se ukupno 167 ekipa, a natjecale su se u šahu, pikadu, belotu i potezanju užeta u muškoj i ženskoj disciplini – kažu organizatori.

Najviše uspjeha imali su umirovljenici iz Pisarovine, čije su ekipe osvojile jednu srebrnu, i to u belotu, te dvije brončane medalje, u pikadu i potezanju užeta. Domaćini, Udruga umirovljenika Jastrebarsko, osvojila je srebrnu medalju u šahu. Pobjednička u šahu bila je ekipa Ivanić Grada, u pikadu za žene Bistra, u pikadu muški Zaprešić, u belotu Dubrava te u potezanju užeta kod žena najbolja je bila ekipa Svete Nedelje, a u muškoj konkurenciji ekipa Bistre. Susrete je otvorio zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je zahvalio umirovljenicama na svemu što su napravili za Zagrebačku županiju.

– Kroz svoj radni vijek svojim ste nas radom i trudom zadužili, a mi u Županiji toga smo itekako svjesni te vam i ovom prilikom želim zahvaliti na svakom vašem doprinosu – rekao je Kolarec i naglasio da će temeljem natječaja u ovoj godini Zajednici biti dodijeljeno 153.468 eura.

Sudionicima sportskih susreta obratili su se i Stipe Bučar, predsjednik Udruge umirovljenika Jastrebarsko, Josip Jakopač, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske. Ksenija Čuljak, pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelja Zagrebačke županije, te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Susret zborova
Natjecanja su u svim kategorijama bila zanimljiva, ekipe su se trudile ostvariti što bolje rezultate za svoje podružnice. Sve se odvijalo u fer, sportskom duhu, uz pohvale domaćinima. Dan nakon sportskih, u nedjelju su održani i susreti pjevačkih zborova umirovljenika Zagrebačke županije na kojima je nastupilo više od dvadeset udruga. Kao gosti nastupili su i pjevači iz Črnomlja, s kojima jaskanska udruga njeguje prijateljske odnose.

VJEČNA LJUBAV Tradicionalno, u subotu 17. lipnja održat će se "Susret pjesnika na Ljubičinom grobu" i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Sonje Manojlović u Prolazu hrvatskih pjesnika. 34. Večer hrvatske ljubavne poezije počinje u 18 sati 34. Vrazova Ljubica Pisma Ivana Meštrovića i njegove Ruže 'zvijezde' su 34. Vrazove Ljubice Gradonačelnici Vinkovaca i Otoka, Ivan Bosančić i Josip Šarić, obojica iz HDZ-a, poručili su na konferenciji za novinare da se nitko ne treba plašiti najavljene porezne reforme Porezna reforma Bosančić: U početku ćemo izgubiti, ali 2024. vratit ćemo se na početne pozicije U Međimurje su s prestižnog natjecanja održanog u Londonu stigle dvije zlatne, osam srebrnih i 15 brončanih medalja Na jubilarnom prestižnom natjecanju u konkurenciji 18.250 vina iz 57 država Na Decanteru Međimurci osvojili 25 medalja