Izbornik
Naslovnica Gradovi
Mlađi pioniri i limači prvaci su 1. Županijske nogometne lige

Gradonačelnik Dinko Pirak: Nogometaši su ponos našeg grada

GRADONAČELNIK Dinko Pirak susreo se s predstavnicima NK Čazma i Škole nogometa koja djeluje unutar toga Kluba kako bi im čestitao i nagradio ih za nedavne uspjehe
1/2
Foto: Grad Čazma
Grad Čazma povećava financijsku podršku sportskim i drugim udrugama, u 2023. za sportske manifestacije, klubove i infrastrukturu izdvojit će 134 tisuće eura

Ovih se dana gradonačelnik Dinko Pirak susreo s predstavnicima NK Čazma i Škole nogometa koja djeluje unutar toga Kluba kako bi im čestitao i nagradio ih za nedavne uspjehe. Naime, mlađi pioniri U-13 i limači NK Čazme U-11 prvaci su 1. Županijske nogometne lige – sjever.

Sportski kapacitet
Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo kako ovi rezultati pokazuju sjajnu perspektivu čazmanskog nogometa na ponos čitavog grada.

– Siguran sam da vi, zahvaljujući svom trudu, angažmanu i zdravom načinu života baveći se sportom ne radite samo na sebi, već i promičete ime našeg grada – poručio je gradonačelnik.

Grad Čazma svake godine povećava financijsku podršku sportskim i drugim udrugama pa će se tako u 2023. godini za sportske manifestacije, klubove i infrastrukturu ukupno izdvojiti čak 134 tisuće eura.

– Malo koji grad ima takav sportski kapacitet kao što ga mi imamo. Imamo lijepe sportske terene, tri nogometna kluba, tri igrališta i sportsku dvoranu. Nedavno smo osigurali besplatno korištenje sportske dvorane u Osnovnoj školi koju ćete vi također koristiti zimi – napomenuo je gradonačelnik i dodao kako je Grad Čazma prijavio sportske terene u Čazmi na europske fondove, s nadom da će ostvariti pravo na potporu za njihovu obnovu.

Grad Čazma će, kao i svake godine, financijski pomoći organizaciju dva memorijalna turnira – "Dominik Deželić" i "Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić".

– Ovo su prvi veliki uspjesi naših mlađih pionira i limača, koji su postali prvaci županije. Čestitam im na tome. Za takav uspjeh potreban je veliki rad, odricanje i ljubav prema nogometu. Moram naglasiti da Školu nogometa pohađa, odnosno u njoj trenira 120 djece, s podrškom šest trenera. Treninzi se održavaju gotovo cijele godine, tri puta tjedno. Ovi dječaci redovito treniraju, a to se vidi u njihovoj igri – prilikom susreta izjavio je predsjednik NK Čazma Robert Milčić.

Uspjeh u biciklizmu
Kada se spominje nedavni uspjeh mladih Čazmanaca, mora se spomenuti i brončano odličje u cestovnom biciklizmu. Naime, mladi Maris Scariot, učenik 8. razreda Osnovne škole Čazma, osvojio je 3. mjesto u Kupu Hrvatske, u kategoriji kadeta u cestovnom biciklizmu.

Utrka 62. velika nagrada 1. svibnja – Memorijal Damira Zdrilića održana je u Zadru, a Maris, koji vozi za Biciklistički klub Rijeka, ujedno je i član prvog cestovnog kadetskog reprezentacijskog sastava. Maris je ostvario odličan rezultat i prošle subote na Prvenstvu Hrvatske u brdskom cestovnom biciklizmu – 45. trofej Učka, na kojem je zauzeo odlično 7. mjesto.

U sklopu proslave Dana grada održani su i brojni događaji u organizaciji našičkih udruga, ali i zabavni program u organizaciji TZ-a Grada Našica Našice proslavile 794. rođendan: "U povijesnom smo trenutku" Ova sortirnica dio je jedne veće priče, a to je Reciklažni centar Grada Bjelovara, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak Najsuvremeniji način gospodarenja otpadom Završena sortirnica za odvojeno prikupljeni otpad Zaprešićki učenici ukupno su osvojili 73 prva, druga i treća mjesta na svim razinama natjecanja, a priznanja i nagrade primilo je 56 učenika Priznanja i nagrade Ova sjajna postignuća rezultat su vašeg vrijednog rada i marljivosti