Izbornik
Naslovnica Gradovi

Našice proslavile 794. rođendan: "U povijesnom smo trenutku"

U sklopu proslave Dana grada održani su i brojni događaji u organizaciji našičkih udruga, ali i zabavni program u organizaciji TZ-a Grada Našica
1/9
Foto: IVAN COSIC
U proteklih šest godina u Našice je investirano više od 100 milijuna eura, istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba

Dan grada Našica i blagdan zaštitnika grada sv. Antuna proslavljen je misom uz procesiju središtem grada, a nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska. Počast hrvatskim braniteljima iskazali su brojni gosti i sugrađani, a prigodan program upriličile su Našičke mažoretkinje Dora i Gradska glazba Našice. Proslava je nastavljena svečanom sjednicom Gradskog vijeća.

Svečanoj sjednici nazočili su, među ostalima, i izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Goran Ivanović, izaslanik predsjednika Vlade RH i osječko-baranjskog župana Josip Miletić, počasni građani Grada Našica Vladimir Šeks i Mladen Markač i mnogi drugi uzvanici.

Vrtić i stanovi
– Slavimo 794. rođendan Našica čija je tradicija duboko utkana u Hrvatskoj i europskoj povijesti. Ona je utkana u kulturnom, vjerskom, glazbenom, ali i u gospodarskom smislu, što se nastavlja i danas. Gradske vlasti, koje obnašaju dužnosti u gradu, iz godine u godinu kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta života njegovih stanovnika. To donosi velike izazove – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasio je ključne projekte i uspjehe koji su oblikovali prošlost i sadašnjost Našica.

– Nalazimo se u povijesnom trenutku novčanih ulaganja u Grad jer je u proteklih šest godina u Našice investirano više od 100 milijuna eura – veći broj investicija je završen, jedan dio će biti gotov ove godine, a idućih godina one se nastavljaju. Naime, počinjemo izgradnju Centra industrijske zone u vrijednosti od 1,5 milijuna eura, kao i vrtića u vrijednosti od preko milijun eura. Grad Našice bilježi porast broja obrtnika u prošloj godini od 5 posto, a broj djece upisane u vrtić od 11 posto i to su sve pozitivni trendovi jedne od osnovnih strategija RH, i Grada Našica, a to je demografska obnova. Krenuli smo i u pripremanje dokumentacije za izgradnju Centra za starije i nemoćne, ali isto tako, dovršeno je idejno rješenje Sportsko-rekreacijskog centra čiji je radni naziv Nexe Arena. U planu je da Centar industrijske zone bude gotov do 2026., kao i vrtić, jer ove godine počinjemo s građevinskim radovima za koje smo osigurali sredstva. Ove godine počinjemo i s izgradnjom 15 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje – naveo je gradonačelnik Kašuba.

Josip Miletić je, pak, u svojoj čestitki za Dan Grada istaknuo kako Našice u kontinuitetu rastu i razvijaju se na svim područjima.

– Po zagovoru svetog Antuna Padovanskog, želim svim obiteljima u Gradu Našicama poželjeti bolji i kvalitetniji život, a naravno, podršku tome davat će i Osječko-baranjska županija i Vlada RH sa svojim mjerama, ali i s mnogobrojnim budućim projektima – rekao je Miletić.

Javna priznanja
Uručena su i javna priznanja Grada Našica istaknutim Našičanima koji su svojim nesebičnim činovima pomogli zajednici. Većinu dobitnika nominiralo je Gradsko društvo Crvenog križa Našice za više puta darovanu krv, dok su se među dobitnicima zahvalnica istaknule i dvije udruge, SKUU Franjo Strapač Markovac Našički i URT Nexe Team.

U sklopu proslave Dana grada održani su i brojni događaji u organizaciji našičkih udruga, ali i zabavni program u organizaciji TZ-a Grada Našica. Koncert su održali Adastra, Allegro Band i za kraj Dalmatino koji je na sam Dan grada u Našice privukao nekoliko stotina posjetitelja.

Zaprešićki učenici ukupno su osvojili 73 prva, druga i treća mjesta na svim razinama natjecanja, a priznanja i nagrade primilo je 56 učenika Priznanja i nagrade Ova sjajna postignuća rezultat su vašeg vrijednog rada i marljivosti Devet polaznika je iz Hrvatske, među njima je pet visokih časnika iz Hrvatske vojske te šest pripadnika Oružanih snaga iz inozemstva Iskustvo iz ratne škole najbolji je način očuvanja mira i slobode OSIM stvaranja nužnih uvjeta za rad općinske uprave, cilj je jačanje lokalne samouprave, što će indirektno doprinijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji ovog područja Jačanje lokalne samouprave Općina Kneževi Vinogradi gradi novu zgradu općinske uprave