Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Sudjelovalo više od 400 učenika

Gradonačelnik Željko Turk primio brončane prirodoslovce

Foto: Grad Zaprešić
Zadaci na prirodoslovnoj olimpijadi uglavnom su bili povezani s načinima dobivanja energije sagorijevanjem fosilnih goriva i rješavanjem problema pomanjkanja pitke vode

Na 16. Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih, održanoj u Kataru, sudjelovalo je oko 410 učenika iz 70 država. Hrvatsku je predstavljala šesteročlana ekipa, u kojoj je bilo i troje Zaprešićana – Lovro Marić, Fran Miletić i Nika Tretinjak, bivši učenici OŠ Ljudevita Gaja, a danas zagrebačke XV. gimnazije. Financijsku potporu za sudjelovanje na natjecanju pružio im je i Grad Zaprešić, a mladi prirodoslovci vratili su se s osvojenom brončanom medaljom. Kako bi im čestitao na uspjehu, učenike i njihove mentore primio je i gradonačelnik Željko Turk sa suradnicima.

U vrtiće upisano 263 djece ‘Među gradovima smo koji bilježe najveći porast vrtićaraca’

– Pojedinci koji postižu rezultate koji nadilaze i nacionalne okvire dokaz su da obrazovni sustav u našem gradu dobro funkcionira. Uspjeti na ovakvom natjecanju znači da su svi oni koji su s vama radili u osnovnoškolskom obrazovanju radili dobro, pripremili vas i motivirali na nešto što vama i cijeloj zajednici daje novu vrijednost. Svima nam možete biti na ponos, a siguran sam da je ovo tek vaš početak. Hvala vam što ste svojim znanjem pronijeli ime našeg grada i Domovine sve do dalekog Katara – poručio je učenicima gradonačelnik Željko Turk.

Zaprešić: Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna Nastavak ulaganja u poboljšanje uvjeta obrazovanja Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna

Inače, Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih (International Junior Science Olympiad – IJSO) je natjecanje učenika do 15 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta (biologije, kemije i fizike). Zadaci su uglavnom bili povezani s načinima dobivanja energije sagorijevanjem fosilnih goriva i rješavanjem problema pomanjkanja pitke vode, a mladi su ih Zaprešićani, kako su kazali nakon natjecanja, s lakoćom rješavali.