Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prvi u Hrvatskoj - članske iskaznice odlaze u povijest

Gradska knjižnica razvila aplikaciju za mobitele

Gradska knjižnica Koprivnica
Foto: Robert Mihaljević
Kontinuiranim radom gradskih ustanova na digitalizaciji pokazuje se koliko je cijeli sustav Grada spreman biti otvoreniji, dostupniji i transparentniji, kaže gradonačelnik Mišel Jakšić

Knjižnica i čitaonica Fran Galović u Koprivnici predstavila je prošli tjedan vlastitu aplikaciju za pametne mobitele, prvu takve vrste u Hrvatskoj.

Na svečanosti i izraelski veleposlanik Koprivničkoj sinagogi status kulturnog dobra RH

Aplikacija omogućava intenzivniju i jednostavnu komunikaciju s korisnicima. Zove se Knjižnica Fran Galović i prilagođena je korištenju za Appleov IOS i Samsungov operativni sustav Android. Njome se može produžiti posudba knjige, koristiti je kao člansku iskaznicu s barkodom, rezervirati literaturu, prelistati katalog.

– Ovo nije konačna verzija aplikacije, već ćemo i dalje nastaviti s njenim razvijanjem u čemu imamo podršku Grada Koprivnice – otkrio je ravnatelj Knjižnice Karlo Galinec prilikom predstavljanja.

Kontinuiranim radom gradskih ustanova na digitalizaciji pokazuje se koliko je cijeli sustav Grada spreman biti otvoreniji, dostupniji i transparentniji, kaže gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Jako smo sretni zbog svakog iskoraka naših ustanova, pogotovo kad je riječ o olakšavanju korištenja usluga za naše sugrađanke i sugrađane – naglasio je on.

Predstavljen inovativni projekt arhitekta Hrvoja Njirića Koprivnica će sama graditi novu osnovnu školu vrijednu 40 mil. kuna

Izgled aplikacije i način na koji funkcionira predstavio je viši knjižničar Petar Lukačić, koji je spomenuo kako u budućnosti ne treba strahovati za manjim brojem članova i posjeta knjižnici.

Broj članova od 2008. godine, otkad je Grad uveo besplatnu članarinu, stalno raste i trenutno je na brojci od oko devet tisuća članova, što Koprivnicu po broju stanovnika svrstava na drugo mjesto, odmah iza Zagreba, otkrio je Lukačić.