Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nikad bogatiji program za Dan grada Vinkovaca

Gradska uprava priprema puno zabave, izložbe, predstave, natjecanja

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Na Dan grada otvara se i izložba “100 znamenitih osoba 83. stoljeća Vinkovaca”

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, na kojoj će zaslužnima biti dodijeljena javna priznanja, i bogatim programom Vinkovci 20. srpnja obilježavaju Dan grada.

U brojnim događanjima i manifestacijama svatko će pronaći nešto za sebe. Bit će tu koncerata, izložbi, predstava za odrasle i djecu, promocija, natjecanja. Iz vinkovačke gradske uprave ističu kako su pripremili nikada bogatiji program za koji vjeruju da će okupiti veliki broj Vinkovčana, ali i građana iz okolnih naselja i gradova.

Pobjednike projekta Moja.hr primio župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić Saul Tikvić iz Vinkovaca snimio najbolji film o Vukovarsko-srijemskoj županiji

Regata i maraton lađa

Program obilježavanja Dana grada počinje u četvrtak, 15. srpnja. Osim Salona fotografije Vinkovci 2021. dok će u Gradskom kazalištu Joza Ivakić biti prikazana drama „Tamo gdje tuga spava“.

Dan poslije započinju dvodnevni 16. Moto susreti u okviru kojih će biti moto defile, akrobatski show, izložba “Stari sjaj”, koncert tamburaša i Gorana Bareta i majki.

U subotu 17. srpnja najavljeno je održavanje Međunarodne kajakaške regate Kajak kanu klub Vinkovci, Maraton lađa, predstava za djecu „Crvenkapica“ te predstava Zlatana Zuhrića Zuhre i Tina Sedlara „Ocat i sin“. U nedjelju, 18. srpnja, u 19 sati u pješačkoj zoni održat će koncert Tonija Cetinskog. U ponedjeljak, 19. srpnja, održava se mimohod i smotra povijesnih postrojbi, izložba „Ratnice – čuvarice kulturne baštine“ te koncert za Dan grada KUD-a Šumari u pješačkoj zoni.

22. ŽUPANIJSKA SMOTRA FOLKLORNIH SKUPINA Najmlađi pokazali svoje plesno umijeće

Svečana sjednica

Utorak, 20. srpnja, kada se obilježava Dan grada, započet će polaganjem vijenaca podno Spomenika hrvatskim braniteljima, dok je u 10 sati svečana sjednica Gradskog vijeća u Gradskom kazalištu Joza Ivakić. Istoga dana najavljeno je i održavanje izložba umjetnika Vinkovaca „Umjetnici svome gradu“, promocija knjige Tihomira Marojevića „Tragovi vremena“, projekcija filma Darka Stojanovića – Stoje „Stoljeće je iza nas“, i otvorenje izložbe „100 znamenitih osoba 83. stoljeća Vinkovaca“. Dan će završiti koncertom tamburaške glazbe „Sjećanje na Kiću“ u izvedbi Vinkovačkih šokačkih rodova. Za srijedu, 21. srpnja, najavljeno je predavanja Anite Rapan Papeše „Kriste gospodine, zaustavite Avarina“. Program obilježavanja Dana grada Vinkovaca završava za vikend, 24. i 25. srpnja, kada se održava Međužupanijsko natjecanje zrakoplova na Aerodromu Sopot.