Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
NAGRADE NAJBOLJIMA

Gradske stipendije u Koprivnici dobilo 11 studenata prijediplomskih studija Sveučilišta Sjever

Riječ je o studentima prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te logistike i mobilnosti iz cijele Hrvatske
Foto: Grad Koprivnica
Odlukom Gradskog vijeća Koprivnice dodijeljene jednokratne stipendije u iznosu od 968 eura

Na Sveučilištu Sjever svečano su uručene stipendije za 11 studenata prvih godina prijediplomskih studija. Odlukom Gradskog vijeća Koprivnice dobili su jednokratne stipendije u iznosu od 968 eura.

Riječ je o studentima prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te logistike i mobilnosti iz cijele Hrvatske.

Stipendije im je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić, naglasivši kako će Sveučilište Sjever u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju za Koprivnicu imati značenje jedne Vegete.

– Upravo je Sveučilište Sjever mjesto gdje na novim znanjima, novim idejama, na nekim novim mladim ljudima možemo temeljiti razvoj ne samo Koprivnice nego i cijelog sjevera – rekao je Jakšić.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša istaknuo je kako će iduće tri godine biti više od 6 milijuna eura ulaganja u kampus i sveučilište, i to zahvaljujući Gradu. Priprema se i dokumentacija za studentski dom.

– Pred nama je i ulaganje putem ITU mehanizma, izgradnja znanstvenoistraživačkog parka za koji vjerujemo kako ćemo uspjeti pokazati, možda i među prvima u državi, da je moguće spojiti potrebe mladih ljudi, znanje visokoškolske ustanove, ali i zadovoljiti potrebe gospodarstva – zaključio je gradonačelnik.

Grad Koprivnica svojim stipendijskim programom već više od desetljeća pruža mogućnost svim redovnim studentima s područja Koprivnice ostvariti pravo na stipendiju, za što svake godine iz proračuna izdvajaju između 400 i 500 tisuća eura.

Koprivnica Pravo na sufinanciranje Sunčane elektrane za 31 kućanstvo Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno je prošli tjedan donijelo novu odluku o socijalnoj zaštiti građana kojom se znatno povećavaju izdvajanja za različitu socijalnu pomoć građanima. Koprivnica Jakšić: Povećali smo socijalna prava građana za oko 40 posto Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je svečani prijem za darivatelje s jubilarnim brojem davanja krvi Prijem za darivatelje krvi Vi ste ljudi koji ste spremni pružiti humanost i solidarnost