Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
UREĐENJE CENTRA GRADA

Gradske vlasti demantirale: Giardini ostaju zelena oaza

Foto: Grad Pula
Dodali su i da je riječ je o vrlo zahtjevnom projektu uređenja te će stoga u suradnji sa strukom provesti analize, a zatim će sve planove predstaviti građanima

Pulske gradske vlasti demantirale su navode da se planira ogoliti Giardini, odnosno da će ovaj središnji gradski trg ostati bez stabala. 

KOLEKTIVNA SADNJA I Rovinj se priključuje akciji: Na ovim lokacijama zasadit će nova stabla

- Dužni smo javnost točno informirati kako se ne bi donosili krivi zaključci. Naime, u više je navrata isticano kako u narednom periodu slijedi intenziviranje aktivnosti koje se odnose na uređenje samoga centra grada što uključuje i Giardine i Kandlerovu ulicu kao i Danteov trg.  Kao što je poznato, nakon dugogodišnjeg ulaganja u komunalnu infrastrukturu ispod zemlje vrijeme je za uređenje centra Pule što uključuje Giardine, zelenu oazu grada. Valorizirajući njegovu vrijednost te iznimnu prostornu, socijalnu i emotivnu ulogu koju Giardini predstavljaju za sve građane Pule, počevši od samog promišljanja uređenja, Grad Pula planira uključiti sve bitne sudionike, prije svega građane - poručili su iz Grada.

Već devetu godinu zaredom Pula bilježi rast dolazaka i noćenja turista Pula ruši rekorde, šest dana ranije nego lani ostvarili dva milijuna noćenja

Dodali su i da je riječ je o vrlo zahtjevnom projektu uređenja te će stoga u suradnji sa strukom provesti analize, a zatim će sve planove predstaviti građanima. Zajedno s građanima će se razmatrati i svaka mogućnost budućeg uređenja, priopćili su.

Zaključili su da su stabla sastavni dio svih budućih planova o uređenju Giardina koji će ostati zelena oaza centra grada.