Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Projekt ponajprije namijenjen djeci

Gradski vijećnici Čazme dali suglasnost za uređenje središta Draganca

Foto: Čazma
- Ako dobijemo sredstva, a procijenjena vrijednost je više od 400.000 kuna, Draganec će dobiti lijepo urbano središte, s novim parkirališnim mjestima i dječjim igralištem – mali trg – kaže gradonačelnik Dinko Pirak

Gradski vijećnici dali su suglasnost Gradu Čazmi za provedbu projekta “Uređenje dječjeg igrališta Gornji Draganec”, unutar Mjere 2.1.1 “Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a”, LAG-a Moslavina.

– Riječ je o uređenju središta Draganca, za koji već dulje vrijeme postoji projekt i plan, međutim, čekalo se odobrenje Ministarstva kulture kako bi se zgrada stare Šumarije, odnosno stare škole u Dragancu pored vatrogasnog doma mogla srušiti. Sad kad konačno imamo zeleno svjetlo, možemo krenuti u taj projekt. Prvi je korak javljanje na natječaj. Ako dobijemo sredstva, a procijenjena vrijednost je više od 400.000 kuna, Draganec će dobiti lijepo urbano središte, s novim parkirališnim mjestima i dječjim igralištem – mali trg – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Ovaj projekt ponajprije je namijenjen djeci Gornjeg Draganca, i to jasličke, predškolske i školske dobi, koja će koristiti dječje igralište kao prostor za razvoj društvenih i socijalnih vještina, igru i rekreaciju. Također stanovnicima naselja Gornji Draganec, njih 350, kojima će ovim putem biti osiguran prostor za druženje.

Naravno, u konačnici, novi će prostor biti dostupan svoj djeci kao i svim stanovnicima grada Čazme i susjednih gradova i općina, koji 
će ga  koristiti.