Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Gradsko vijeće aktivno je sudjelovalo u razvoju grada Čazme

Dan grada Čazme
1/2
Foto: Čazma
Dan grada Čazme proslavljen je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Centru za kulturu, a zaslužnim pojedincima i organizacijama dodijeljena su i priznanja

Dan grada Čazme ovih je dana proslavljen na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u kinodvorani Centra za kulturu, a uoči sjednice odana je počast poginulim braniteljima u centru grada. Gradonačelnik Dinko Pirak nije bio na sjednici zbog zdravstvenih razloga, no uputio je čestitke svim građanima kao i dobitnicima javnih priznanja.

Gotovo sve jednoglasno

Sjednicu je govorom otvorio predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković, koji je na početku istaknuo važnost ove prigode. Naglasio je da je pola mandata saziva ovog Gradskog vijeća gotovo te je istaknuo postignuća tijekom prethodne dvije godine. Vijeće je, kako je naglasio, aktivno sudjelovalo u razvoju grada Čazme i rješavanju raznih pitanja i problema. Posebno se ponosi činjenicom da u vijeću prevladavaju žene i da je više od 90 posto odluka usvojeno jednoglasno, uključujući i gradski proračun.

– Nismo dopustili da nas političke različitosti i nekakva politička razmišljanja, koja možda nemamo svi ista i ne trebamo ih ni imati, razdvoje, nego su nas spojile u jednu cjelinu i to je donijelo rezultate za naše građane i sve stanovnike naših prigradskih naselja – kazao je Novković te se osvrnuo na rad samoga Gradskog vijeća.

– Htio bih napomenuti da smo donijeli proračun koji iznosi 13,445.934,00 eura, a jedna od bitnijih odluka nam je bila donošenje kriterija za naknadu štete od nevremena koje nas je nažalost pogodilo u rujnu prošle godine, što smo, zahvaljujući Županiji i državi, uspjeli – zaključio je. Istaknuo je i važnost i uspjeh projekata, poput gradnje kulturnog centra koji će se spojiti s multifunkcionalnim centrom te prenamjene privatnog objekta u prostorije Dječjeg vrtića Pčelica u Dragancu. Također, naglasio je da je Grad Čazma preuzeo osnivačka prava nad Osnovnom školom.

Nagrada za životno djelo

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja pojedincima i udrugama. Nagrada za životno djelo dodijeljena je uglednom znanstveniku dr. sc. Vladimiru Peteru Gossu. Osim nagrade za životno djelo, Gradsko vijeće Čazme dodijelilo je i godišnje nagrade Grada Čazme pojedincima i organizacijama koje su se iznimnim radom istaknule i dale značajan doprinos lokalnoj zajednici. Dobitnici ovogodišnjih nagrada su Anita Mikulandra, tvrtka Oniks d.o.o., Vesna Bacalja, Cvjećarski obrt "Runolist" vlasnice Danijele Lepčević te Izvidnički vod 2. bojne 105. pješačke brigade HV-a. Na sjednici su dodijeljena i priznanja Savjeta mladih Grada Čazme učenicima Osnovne škole Čazma koji su cijelo svoje osmogodišnje školovanje zadržali odličan prosjek od 5,0. U generaciji učenika 2022./23. u Osnovnoj školi Čazma četvero ih je ostvarilo ovaj uspjeh, a to su Patricija Tišljarec, Luka Ivanetić, Marino Matešić i Roko Frljužec.

SMATRAJU ih jednim od najljepših, najraskošnijih i najvrednijih primjeraka rokoko orgulja u srednjoj Europi Prvobitno postavljene prije 256 godina Nakon obnove orgulje se vratile u župnu crkvu svete Marije Magdalene Škola u Čazmi kvalitetnije obrazovanje Za projekt 'Uređenje školske kuhinje' Čazmi odobreno bespovratnih 55.000 € ODABRANE su lokacije gdje se zadržava i okuplja velik broj djece i odraslih osoba Projekt od 370.619,84 eura Sadit će drvorede i ozelenjivati prostore