Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Konstituirano Gradsko vijeće Novske

HDZ ima uvjerljivu većinu, a od Novske žele da i dalje bude najveće gradilište u županiji

1/2
Foto: Grad Novska
Vijeće se uspjelo konstituirati bez ikakvih problema obzirom da HDZ-ova koalicija ima čak 10 od 15 vijećnika

Na svečanoj sjednici konstituiranja 8. saziva Gradskog vijeća Grada Novske, nakon provedenih lokalnih izbora, prisegu su položili i izabrani vijećnici.

Novo Gradsko vijeće počelo s radom Koprivnica ima najmlađeg gradskog vijećnika – maturanta Timona Fabijanca (19)

Zajednička misija

Prema rezultatima u novom sazivu, koji zbog promjene Zakona o lokalnim izborima broji 15 mjesta, 10 je pripalo koaliciji HDZ-HSS, tri mjesta pripala su koaliciji DLS-DP, koalicija SDP i HNS osvojila je 1 mjesto, kao i koalicija HSP-HSU-MOST.

– Želimo da Novska zadrži epitet najvećeg gradilišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, grada otvorenog za nove kreativne industrije, grada u koji se mladi vraćaju i doseljavaju, grada u kojemu stariji nisu zaboravljeni, grada u kojemu nema liste čekanje za mjesto u dječjem vrtiću, grada u kojemu broj poduzetnika i obrtnika raste, a broj parcela u Poduzetničkoj zoni Novska pada. To je naša zajednička misija. Naši sugrađani to od nas očekuju bez obzira na to iz koje smo političke stranke – rekao je Marin Piletić u nastupnom govoru nakon ponovnog imenovanja za gradonačelnika Novske i polaganja prisege.

Marin Piletić uvjerljivo izborio drugi mandat Ono što je sigurno – Novska i dalje ostaje najveće gradilište Sisačko-moslavačke županije

Prisegnuli su: iz koalicije HDZ- HSS Ivica Vulić, koji je izabran i za predsjednika Gradskog vijeća Novske, Ivana Matanović, izabrana za potpredsjednicu, Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, Marija Kušmiš, Sanja Leški, Ronald Bilogrević, Josip Kovačević, Ante Stojić, Krešimir Marenić, Danijel Zekić i Franjo Šalić, iz SDP-HNS Valentina Opić, Željko Soldo u ime koalicije HSP,HSU, MOST te iz stranaka DP i DLS Goran Kovačević, Zdravko Erjavec i Tomislav Herceg.

Izabrana i radna tijela

Na konstituirajućoj sjednici izabrana su i sva radna tijela Gradskoga vijeća Novske. Gradske vijećnike čeka puno posla, pred njima je razdoblje od četiri godine u kojem se dovršavaju veliki projekti započeti u prethodnom mandatu, ali i pokreću novi od kojih se puno očekuje. Prema riječima gradonačelnika Piletića, o vijećnicima osmog saziva GV Grada Novske ovisi hoće li u kolektivnoj svijesti biti upamćeni ili će biti zaboravljeni čim im mandat prestane. U radu i u zajedničkoj misiji ostvarivanja dobrobiti Novske na suradnju je pozvao i Ivica Vulić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske.