Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novo Gradsko vijeće počelo s radom

Koprivnica ima najmlađeg gradskog vijećnika – maturanta Timona Fabijanca (19)

Foto: Grad Koprivnica
Gradsko vijeće Koprivnice ima 19 članova, dva manje nego prije

Nakon provedenih lokalnih izbora koji su prošli bez prigovora, prošli je tjedan održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Koprivnice. Novi saziv formalno je konstituiran izborom predsjednika Gradskog vijeća Ivana Pala (HSS) koji je bio na toj dužnosti i u prethodnom mandatu.

IZBORIO TREĆI MANDAT Vetma: Dokazat ću da ste bili u pravu

Gradsko vijeće Koprivnice ima 19 članova, dva manje nego prije. Za potpredsjednike Gradskog vijeća jednoglasno su izabrani Maja Marković (SDP) i Franjo Marković (HDZ).

Korektna kampanja

Većinu od 11 mandata dobila je koalicija SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i GLAS-a. U Vijeće s njihove zajedničke liste ušli su Petra Rožmarić, Dragutin Jeđud, Kristina Mikulić, Željko Šemper (HSU), Ksenija Kraljic Babić, Nenad Martinaga (HSS), Maja Marković, Timon Fabijanec, Vesna Peršić Kovač (HSS), Mihaela Lončarek i Ivan Pal (HSS). Tri mandata ima HDZ: Franjo Marković, Saša Cestar i Mladen Fajdetić. Koalicija Mreže i HNS-a dobila je dva mjesta: Ivica Suvalj i Goran Pakasin. Lackovićeva stranka Nezavisni također je dobila dva mandata: Josip Večenaj i Dražen Mikulec.

S liste Škorina Domovinskog pokreta ušao je Davor Milaković. Posebnost novog saziva Gradskog vijeća Koprivnice je i u činjenici da to predstavničko tijelo ima najmlađeg gradskog vijećnika u Hrvatskoj. Riječ je o SDP-ovu mladom vijećniku Timonu Fabijancu (19) koji je prošli tjedan s ponosom položio vijećničku prisegu zajedno s drugim kolegicama i kolegama. Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) pozvali su sve vijećnike na suradnju i zajednički rad na razvoju grada.

Projekt sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda Otvoren Društveni centar u Klisu vrijedan 1,6 milijuna kn

– Jednoglasna odluka i izbor daje mi određenu obavezu u načinu vođenja Gradskog vijeća. Premda ponekad imamo i različita viđenja o tome kako riješiti određene probleme i odlučivati o prioritetima, očekujem korektan politički odnos i nadmetanje idejama i inicijativama – istaknuo je novi-stari predsjednik gradskog parlamenta Ivan Pal.

Da je bio zadovoljan suradnjom s gradskim vijećnicima i u prijašnjem sazivu, što očekuje i u ovome, naglasio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) koji je na lokalnim izborima sa zamjenicom Ksenijom Ostriž pobijedio već u prvom krugu s oko 59 posto osvojenih glasova. On je pritom i svim političkim protivnicima zahvalio na korektnoj izbornoj kampanji.

Zahvala gradonačelnika

„Čestitam svima koji su izabrani u Gradsko vijeće i što će moći zastupati interese građana Koprivnice. Hvala građanima na povjerenju koje su dali meni i cijeloj našoj koaliciji koja ima stabilniju većinu. To je nešto što nas svakako veseli, ali i obvezuje“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

30 godina od obrane grada i Hrvatske Umjesto mimohoda, branitelji će se spuštati čamcima Koranom

Na prvoj sjednici Gradskog vijeća izabrani su i predsjednici i članovi ukupno devet odbora. Sukladno dogovoru vlasti i oporbe o čelnim mjestima u odborima i broju članova koje će dobiti svaka politička opcija, svi su odbori jednoglasno izglasani.