Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
odluka sportske inspekcije

HK Siscia se vraća u Zajednicu udruga

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Glavna sportska inspektorica naložila je poništenje odluke o isključenju HK Siscie iz članstva Zajednice sportskih udruga Grada Siska te primanje u punopravno članstvo kluba u roku od osam dana

Glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar naložila je Zajednici sportskih udruga Grada Siska da primi Hokejski klub Siscia u punopravno članstvo, čime će izgleda biti okončana višegodišnja priča vezana uz Zajednicu i dva konkurentska hokejska kluba u Sisku.

Suvremena oprema vrijedna je 50.000 kuna Za bolji rad Donacija HGSS-u, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak

Naime, Zajednica sportskih udruga Grada Siska nije htjela lani produžiti privremeno članstvo za HK Siscia uz obrazloženje kako je HK Siscia u članstvo Zajednice primljen „radi realizacije programskih aktivnosti hokejskog sporta sa ženskom populacijom jer je u članstvu zajednice već jedan hokejski klub“, a kako do toga nije došlo isključili su HK Sisciu iz članstva. Još 2015. prilikom odlučivanja o prijemu HK Siscia Izvršni odbor Zajednice zaključio je kako bi „prijem Hokejskog kluba Siscia u članstvo Zajednice doveo u pitanje opstojnost udruga koje su trenutačno u članstvu Zajednice“. Time su u biti, štitili konkurentski KHL Sisak.

No, ipak su ih primili u privremeno članstvo, stavljajući im okvir djelovanja samo sa ženskom populacijom. Hokejski klub Siscia smatrao je da nema razloga za njihovim isključivanjem iz članstva te odbijanjem Zajednice da im omogući korištenje termina za trening u Ledenoj dvorani te je zatražio zaštitu od Vijeća sportske arbitraže i sportske inspekcije. Ovih dana obje institucije su donijele odluke u korist Siscije.

potpora U Sisak stiglo 20 novih autobusa: EU plaća ukupno 187 autobusa za devet gradova

Glavna sportska inspektorica naložila je poništenje odluke o isključenju HK Siscie iz članstva Zajednice sportskih udruga Grada Siska te primanje u punopravno članstvo kluba u roku od osam dana. Također se naređuje da se HK Siscia omogući korištenje Ledene dvorane. Kako na ovu odluku nema žalbe već samo mogućnost tužbe Upravnom sudu, HK Siscia uskoro će postati punopravna članica Zajednice. U Zajednici, za sada, samo potvrđuju kako su zaprimili obvezujuću odluku Sportske inspekcije.