Izbornik
Naslovnica Gradovi
Za učenike od 1. do 8. razreda

I sljedeće školske godine osigurani vaučeri za popovačke osnovnoškolce

Grad Popovača osnovnoškolcima će sufinancirati kupnju udžbenika, dopunskih i pomoćnih školskih sredstava, radnih bilježnica, zbirki zadataka, likovnih mapa...
Foto: Popovača

Na temelju odluke gradonačelnika Grad Popovača sufinancirat će udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola na ovom području i za sljedeću 2023./2024. školsku godinu. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 50 eura po djetetu, a za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 70 eura po djetetu.

Navedenu potporu mogu ostvariti roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području grada Popovače, kao i roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području grada Kutine, a ima mjesto prebivališta na području grada Popovače, uz obvezu predočenja potvrde o upisu učenika u školu na području grada Kutine, dokaza o prebivalištu na području grada Popovače te potvrde da od Grada Kutine nisu ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika.

Grad Popovača osnovnoškolcima će sufinancirati kupnju udžbenika, dopunskih i pomoćnih školskih sredstava, radnih bilježnica, zbirki zadataka, likovnih mapa, atlasa, kutija za tehnički odgoj, školske torbe i opreme, likovnog i školskog pribora te ostalog pribora i opreme nastavnog karaktera.

Potvrde o pravu na sufinanciranje, tzv. vaučere, moguće je, uz predočenje osobne iskaznice, preuzeti od ponedjeljka 17. srpnja 2023. godine u prostoru knjižare TIP Kutina d. o. o. (Trg grofova Erdödyja 13). Roditelji djece s područja Popovače koja su polaznici škola na području grada Kutine za izdavanje vaučera trebaju se obratiti u gradsku upravu Grada Popovače. 

SUVENIRNICA i dućan "Međimurski ceker" ujedno je i turistički infocentar Novi atraktivni turistički sadržaji Otvoreni hostel Industrial s 24 sobe i suvenirnica "Međimurski ceker" Potpisivanje je održano u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, Marijana Kustića i vrha HNS-a, a nazočili su i Branko Bačić, velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, Zlatko Dalić i drugi uzvanici Sporazum o darovanju zemljišta Ovaj kamp bit će baza za aktualnu generaciju naših nogometaša Ivan Bosančić i Mladen Karlić Istraživanje Instituta za javne financije Vinkovcima za proračunsku transparentnost ocjena pet