Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sporazum o darovanju zemljišta

Ovaj kamp bit će baza za aktualnu generaciju naših nogometaša

Potpisivanje je održano u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, Marijana Kustića i vrha HNS-a, a nazočili su i Branko Bačić, velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, Zlatko Dalić i drugi uzvanici
1/2
Foto: VELIKA GORICA
Sve će se odvijati u partnerstvu s Uefom i Fifom. Velike svjetske nogometne federacije odlučile su podržati izgradnju sportske infrastrukture u Hrvatskoj, naglasio je Plenković

Sporazum o darovanju zemljišta između Vlade i HNS-a u Velikoj Gorici ovih su dana potpisali ministar Branko Bačić i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, čime su završene sve formalnosti koje su bile potrebne da Hrvatski nogometni savez krene u projekt izgradnje nogometnog kampa vrijednog 15 milijuna eura. Potpisivanje je održano u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, Marijana Kustića i vrha HNS-a, a nazočili su i Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar te izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i drugi uzvanici.

Prijatelji hrvatskog sporta
– Zahvaljujem gospodinu Kustiću i HNS-u na idejnom projektu, mi smo se našli prije nekoliko mjeseci u Vladi, prezentirali su nam idejni projekt izgradnje kampa i vlada je praktički na tom sastanku donijela političku odluku da podrži izgradnju ovdje u Velikoj Gorici. Sjajna je i suradnja s ministrom i gradonačelnikom Ačkarom te zahvaljujem i Gradskom vijeću Grada Velike Gorice koje je izvršio preduvjete za gradnju kampa. Ovaj kamp bit će baza, naročito za aktualnu generaciju predvođenu Lukom Modrićem. Kada razgovaram s kolegama premijerima ne mogu sakriti koliko su iznenađeni nogometnim uspjesima Hrvatske– rekao je premijer Plenković.

Sve će se odvijati u partnerstvu s Uefom i Fifom te su velike svjetske nogometne federacije odlučile podržati izgradnju sportske infrastrukture u Hrvatskoj zahvaljujući Bobanu i Čeferinu koji su prijatelji hrvatskog sporta, naglasio je Plenković dodavši kako će taj spoj sredstava koji će doći iz HNS-a, države i federacija omogućiti današnjim nogometašima i budućim generacijama da stvaraju izvrsne rezultate.

– Iz tog razloga će ovaj projekt učiniti HNS vidljivim, a i lokacija je sjajna, Gorica je naslonjena na glavni grad, blizu je zračne luke i ima odličnu prometnu povezanost – poručio je premijer Andrej Plenković.

Podsjetimo, Grad Velika Gorica na svojoj sjednici u veljači ove godine donio je odluku o prenamjeni građevinske čestice u Rakarskoj ulici te je potom donijelo potrebne izmjene u prostornom planu, a Vlada je u svibnju na svojoj sjednici donijela odluku o darovanju zemljišta HNS-u. Gradonačelnik Ačkar nije skrivao zadovoljstvo odrađenim poslom.

Posebno značenje
– Broj jedan smo po broju doseljenih, s najmanje odseljenih u Hrvatskoj, grad u kojem sva djeca s uvjetima imaju mjesto u vrtiću. Kad govorimo o komunalnoj infrastrukturi i o tome kako se Velika Gorica razvija, moram istaknuti da u se ovom trenutku vrti 20 milijuna eura poticaja i potpora Vlade RH koji se ulažu u gradnju u školstvu, vrtićima, komunalnoj infrastrukturi, poduzetničkom inkubatoru i možemo reći da je ovaj mandat najuspješniji kad je u pitanju suradnja s Vladom. Dom hrvatskog nogometa ima posebno značenje u srcima naših sugrađana posebno jer nam je nogomet donio toliko radosti i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u tome da dobijemo tu čast da se u Velikoj Gorici taj dom nogometa nađe – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Ivan Bosančić i Mladen Karlić Istraživanje Instituta za javne financije Vinkovcima za proračunsku transparentnost ocjena pet USPOSTAVA Centra za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnosti strateški je projekt regionalnog razvoja VPŽ županije, a imat će utjecaj na rast i razvoj svih pet slavonskih županija Dronovi, senzori i snimanje Centar za pametnu poljoprivredu utjecat će na razvoj cijele Slavonije ŽUPANIJA je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite Potpisani ugovori o sufinanciranju Dodatni medicinski timovi u Korčuli, Stonu, Mljetu, Trpnju...