Izbornik
Naslovnica Županije
Potpisani ugovori o sufinanciranju

Dodatni medicinski timovi u Korčuli, Stonu, Mljetu, Trpnju...

ŽUPANIJA je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite
Foto: DNŽ

Župan Dobroslavić potpisao je ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2023. godine s jedinicama lokalne samouprave, županijskim Zavodom za hitnu medicinu i nadležnim domovima zdravlja. S ciljem povećanja standarda zdravstvene zaštite, a na temelju zahtjeva struke i dogovora s predstavnicima lokalne samouprave, Županija je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti organizirat će se od 1. srpnja do 31. kolovoza 2023. godine.

Tako će Županija financirati dva dodatna medicinska tima u županijskom Zavodu za hitnu medicinu, koji čine liječnik i medicinska sestra. Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Županija će organizirati i financirati i jednu pripravnost liječnika. Županija će i ove godine financirati i jedan dodatni medicinski tim, liječnika i medicinsku sestru, u DZ-u Dubrovnik, odnosno ambulanti u povijesnoj jezgri.

Po jedan medicinski tim koji čine liječnik i medicinska sestra Županija će sufinancirati s općinama Mljet, Ston, Orebić, Trpanj, Slivno i Vela Luka te s Gradom Pločama. Županija, Grad Korčula i Lumbarda financirat će dva dodatna medicinska tima u DZ-u Korčula.

Predviđen je iznos od 102.268 eura. Županija u financiranju sudjeluje s 64.261 eurom, Ministarstvo turizma i sporta s 15.393 eura, a gradovi i općine sudjeluju s ukupnim iznosom od 22.634 eura.

Jedinstveni običaj prvosvibanjske proslave na motociklima u tom je gradu prvi put održan je davne 1920., a u medijima se pod nazivom Moto budnica prvi put spominje 1946. Jedinstveni događaj u kojem sudjeluju motociklisti iz čitave Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja Moto budnicu sa stogodišnjom tradicijom žele zaštititi kao kulturno dobro PROJEKTI izgradnje novih vrtića u Cvjetnom naselju, na Uskim njivama i u Tenji te dogradnje postojećih vrtića na Sjenjaku i Vijencu Augusta Cesarca ukupno su vrijedni više od šest milijuna eura, a većina sredstava dolazi iz NPOO-a U proteklih 30 godina u Osijeku izgrađena samo dva vrtića Uručeni ugovori za izgradnju i dogradnju pet dječjih vrtića ŽUPAN Ivan Celjak kaže da je riječ o obrtima koji su kulturna baština te imaju izuzetnu vrijednost Pomoć za tradicijske i umjetničke obrte Za 45 bespovratnih potpora Županija izdvojila 27.000 €