Izbornik
Naslovnica Gradovi
Festival "Dani Milka Kelemena" od 3. do 15. listopada

Iduće godine je velika 100. obljetnica rođenja maestra

Svečano je potpisan Sporazum o suradnji oko organizacije Međunarodnog glazbenog Festivala "Dani Milka Kelemena"
Foto: Slatina

U novouređenoj zbornici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina nedavno je upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji oko organizacije Međunarodnog glazbenog Festivala "Dani Milka Kelemena". Okupljene članove Festivalskog odbora pozdravio je ravnatelj škole Antonio Brzica koji ih je ukratko upoznao sa smjernicama Sporazuma te zahvalio na dosadašnjoj suradnji u sklopu koje je pripremljen i program ovogodišnjeg 29. po redu Međunarodnog glazbenog Festivala "Dani Milka Kelemena" koji će se održati od 3. do 15. listopada.

– Sporazumom smo na neki način definirali odnose svih dionika uključenih u novom mandatu kao i sam tijek organizacije koji uključuje i Programsko vijeće. Vjerujem da ćemo i u sljedećem mandatu vrlo uspješno surađivati kao i do sada te iznjedriti još bogatije programe – istaknuo je Brzica zahvalivši se svima na maksimalnoj angažiranosti.

Nazočnima je zahvalio na dosadašnjem angažmanu i gradonačelnik Denis Ostrošić te izrazio zadovoljstvo iskazanom dobrom voljom kako bi Festival zadržao svoju tradiciju i bio sve bolji, osobito što je u pripremi 30. jubilarni Festival iduće godine kada će se ujedno obilježiti i 100. obljetnica rođenja maestra Kelemena.

– Grad Slatina je ovim Sporazumom preuzeo sve one obveze koje preuzima od samih početaka još kada je organizaciju vodila Udruga Milko Kelemen koja je u međuvremenu ugašena, pa sve do sada kada pripremamo dvije velike obljetnice – rekao je gradonačelnik Ostrošić istaknuvši kako Festival DMK puno znači za grad Slatinu.

Iz vinkovačke gradske uprave izvijestili su kako su Vinkovci prvi među hrvatskim gradovima koji su napravili konkretne korake u razvoju energetske samoodrživosti iz proizvodnje vodika Zelena tranzicija na području Vinkovaca Radi se na projektima čiste zelene energije iz vodika Investicija je koštala 1,440.000 eura, a najveći dio sredstava, 85 posto, financiran je iz fondova EU Uskoro počinje preseljenje knjižničnog materijala Jedinstvena Vila Gröger dobila je uporabnu dozvolu ZA VINARE je ovo bila jako teška i izazovna godina, prvo je padala kiša, a onda je stigla peronospora Udruga "Portugizac Plešivica" simbolično je označila početak berbe 'Grožđe je zdravo, ali ove godine nećemo lako do vrhunskih vina'