Izbornik
Naslovnica Gradovi
Uskoro počinje preseljenje knjižničnog materijala

Jedinstvena Vila Gröger dobila je uporabnu dozvolu

Investicija je koštala 1,440.000 eura, a najveći dio sredstava, 85 posto, financiran je iz fondova EU
1/3
Foto: Našice

Gradonačelnik Krešimir Kašuba obišao je jednu od najljepših građevina na našičkom području – Vilu Gröger koja je nedavno dobila uporabnu dozvolu. Projekt obnove, koji je započeo prije nekoliko godina, uključivao je temeljitu restauraciju fasade, zamjenu krovišta i obnovu interijera, čime je vraćen stari sjaj ovoj jedinstvenoj zgradi.

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je kako se Vila Gröger, uz dvorce Pejačević – Veliki i Mali, obnavlja u sklopu projekta Kulturne baštine te je naglasio važnost knjižnica kao kulturnih i obrazovnih centara u lokalnoj zajednici.

– Na početku moram naglasiti kako je ovo jedinstvena zgrada na našičkom području, a sagrađena je početkom 20. stoljeća. Ona je završena i dobili smo tehničku, ali i uporabnu dozvolu, a uskoro krećemo u preseljenje knjižničnog materijala u moderno uređeni prostor od 1190 četvornih metara. Investicija je koštala 1,440.000 eura, a najveći dio sredstava, 85 posto, financiran je iz fondova EU, dok su manjim dijelom uložena državna i gradska sredstva. Moram naglasiti kako je put do dovršetka obnove bio trnovit, jer smo prošli kroz ekonomsku krizu koja je zahvatila gotovo sve zemlje Europske unije i trebalo je puno vještina da se ovaj projekt završi. Ovom prilikom moram zahvaliti i izvođačima radova što je posao dovršen u roku, ali i gradskoj upravi te svim stručnim djelatnicima kao i nadzoru. Također posebno zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koje je ta sredstva, u najvećoj mjeri, omogućila – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

NOVA zgrada bit će pozicionirana iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta, rekao je na predstavljanju sisačko-moslavački župan Ivan Celjak Rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji Novi wellness & spa centar Sisačko-moslavačke županije Posebno uređen i ukrašen posjed bit će prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću. Večernji koncert u nedjelju održat će Zsa Zsa Mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću Dani Jelačića uz radionice, predstave, vožnju kočijom i koncerte Nakon blagoslova, uslijedio je svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata Obilježen Dan koprivničkih branitelja "JNA smo ispratili cvijećem, a znamo kako su nam vratili"