Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Pod tvrđavom Minčeta

Igralište na Pelinama zasjalo u novom ruhu

1/13
Foto: Grad Dubrovnik
Napravljena je posebna podloga u pet slojeva, od čega je jedan sloj bazni, dok ostatak čini četveroslojna sportska akrilna podloga s vodonepropusnim i protukliznim svojstvima. Prema iskustvima drugih gradova navedena podloga ne traži nikakva ulaganja idućih 10 godina

Završeni su radovi na cjelovitoj sanaciji igrališta na Pelinama. Naime, ovo igralište smješteno pod tvrđavom Minčeta nalazilo se u lošem stanju, a prethodno postavljena gumena podloga dotrajala je korištenjem i vremenskim prilikama. Rubovi su u potpunosti bili pohabani te su se ploče počele odvajati od podloge, istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Proširuje se omiljeno dubrovačko Šetalište Nika i Meda Pucića

Stoga je odlučeno da se podloga ukloni, umjesto da se sanira, što se ranije već pokušalo. Da bi se igralište adekvatno i trajno uredilo napravljena je posebna podloga u pet slojeva, od čega je jedan sloj bazni, dok ostatak čini četveroslojna sportska akrilna podloga s vodonepropusnim i protukliznim svojstvima. Ista je UV stabilna i posjeduje ITF certifikat.

Radove je izvela tvrtka Quadranta M2 d.o.o, dok je tvrtka Deltagrad d.o.o. bila nadležna za stručni nadzor. Ukupna cijena radova iznosi 157.785,94 kune bez PDV-a. Garancija na izvedene radove je dvije godine, a prema iskustvima drugih gradova navedena podloga ne traži nikakva ulaganja idućih 10 godina.