Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik

Proširuje se omiljeno dubrovačko Šetalište Nika i Meda Pucića

1/5
Foto: Grad Dubrovnik
Nakon završetka radova nova šetnica bit će širine 2,4 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde

Na popularnom dubrovačkom Šetalištu Nika i Meda Pucića ugrađeno je 150 metara vodovodne i elektro mreže, a u sklopu sveobuhvatnog uređenja, ovog tjedna počinju radovi proširenja u najužem dijelu šetnice, objavila je dubrovačka gradska uprava.

Gradsko vijeće na prvoj online sjednici usvojilo mjere za prevladavanje krize Za pomoć ranjivim skupinama i gospodarstvenicima 46 mil. kuna

Prilikom ugradnje vodovodne mreže i svih elektroinstalacija položeni su kabeli za novu javnu rasvjetu, a postojeća instalacija se spustila pod zemlju, kao preduvjet za nastavak uređenja jedne od popularnijih dubrovačkih šetnica.

Očekuje se da će se radovi na proširenju izvoditi u dnevnim etapama od 25 metara. Nakon završetka radova nova šetnica bit će širine 2,4 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

Dosad je u projektu uređenja Šetališta Nika i Meda Pucića obnovljen južni podzid, postavljena nova javna rasvjeta, uređeni parter, kupališta i hidrantska mreža s podzemnim hidrantima, a uklonjena je stara i postavljena nova, karakteristična i tipizirana urbana oprema.