Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
ZA KOJI TJEDAN POČINJU OPSEŽNI RADOVI

Ispod kolodvora pothodnik dug 140 m

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Obnovit će se postojeća pruga od Križevaca do mađarske granice

Za koji tjedan u Koprivnici počinje provedba megaprojekta izgradnje drugoga kolosijeka i obnove postojećega pruge od Križevaca do mađarske granice kao dio važnog mediteranskog koridora koji povezuje srednju Europu s lukom Rijeka.

eu projekt Školama oprema za darovite učenike

Grad će dobiti kapitalne objekte poput nadvožnjaka, podvožnjaka, pothodnika i novih prometnica, a važan zahvat dogodit će se i tijekom temeljite rekonstrukcije željezničkoga kolodvora. Imat će osam kolosijeka i tri perona, a velika novost je što će ispod pruge biti sagrađen pothodnik dužine 140 metara i širine četiri metra.

Taj će pothodnik spojiti Kolodvorsku sa Zagrebačkom ulicom. Moći ćete kod zgrade kolodvora ući u pothodnik i njime izbiti na drugu stranu Zagrebačke, kod postojećih stambenih zgrada.

Odlazak karizmatičnog generalnog direktora Pavle Gaži (94) Podravku je vodio 21 godinu i bio je tvorac suvremene Koprivnice

Novi pothodnik imat će pet novih prilaza: dva će biti s drugog perona, dva s trećeg perona, a peti prilaz bit će s druge strane Zagrebačke ulice koja je dio državne ceste DC-2.

Kolodvor Koprivnica danas ima dva perona, a prema projektu, na mjestu postojećeg kolosijeka broj 5 bit će sagrađen novi, treći peron.

I drugi i treći peron imat će duljinu od 400 metara, bit će potpuno natkriveni, a prvi peron također će se znatno produljiti kako bi se cijeli taj prostor namijenio putnicima, navodi se u glavnom projektu.

DIGITALIZACIJA Počela edukacija djelatnika sportskih klubova za korištenje aplikacije grada Karlovca

Izvoditelj radova, turska tvrtka Cengiz Insaat, na sastanku s čelnicima Grada najavio je kako će radovi na tom kompleksnom projektu početi upravo na koprivničkome kolodvoru.