Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Zaklada Caboga Stiftung s dva milijuna eura financira obnovu i uređenje zgrada OŠ Marina Getaldića

Ispunit će preduvjete da se u školu uvede jedna smjena

Foto: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik poboljšava kvalitetu života i svojih najmlađih sugrađana. Završeni su radovi rekonstrukcije dječjih igrališta u Kliševu i na Gromači, zajedno vrijedni gotovo 600.000 kuna

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Zaklade Caboga Stiftung dr. Ivo Felner potpisali su dva milijuna eura vrijedan ugovor o donaciji kojim Zaklada osigurava financiranje izrade projektne dokumentacije, obnovu i uređenje zgrada Osnovne škole Marina Getaldića na dvije lokacije.

dubrovački Crveni križ ustrojava novu službu za traganje i spašavanje na moru Prvi u Hrvatskoj skuterom će spašavati unesrećene

Zahvaljujući ovoj donaciji obnovit će se zgrade Osnovne škole Marina Getaldića; ona na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake br. 7, u zgradi koju je Dubrovačka biskupija ustupila Gradu na korištenje bez naknade te na postojećoj lokaciji u Ulici Nikole Gučetića br. 1, u školskoj zgradi Centar.

Investicija uključuje izradu projektne dokumentacije, izvođenje radova adaptacije i opremanje zgrada.

– Ovom investicijom ispunit će se svi preduvjeti da i OŠ Marina Getaldića uključimo u režim nastave u jednoj smjeni – kazao je gradonačelnik Franković. Na novoj lokaciji odvijat će se nastava od prvog do trećeg razreda, dok će se ostali razredi smjestiti u školsku zgradu Centar.

– Zaklada razvija projekte koji će imati dugoročni efekt na život grada – istaknuo je dr. Felner te izdvojio projekte obnove ljetnikovca Kaboga, zgrade u Ulici braće Andrijića gdje sad žive četiri obitelji s osmero djece, a uz pomoć Zaklade obnovljena je i Biskupska palača. Rekao je kako je obnova OŠ Marina Getaldića kulminacija aktivnosti Zaklade. Ideja vodilja ovog projekta, istaknuto je, jest rješavanje potrebe OŠ Marina Getaldića, ali i revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina s konceptom „povratka stalnog života“ u Grad. Grad Dubrovnik poboljšava kvalitetu života i svojih najmlađih sugrađana. Završeni su radovi rekonstrukcije dječjih igrališta u Kliševu i na Gromači, zajedno vrijedni gotovo 600.000 kuna.

Dubrovnik Isplaćeni dodaci na mirovine za 1618 umirovljenika

U Kliševu su zamijenjene dotrajale sprave i postavljanje nove sa zaštitnom antistres gumenom podlogom te su obavljeni ostali popratni radovi uređenja. Zastarjela ograda zamijenjena je novom, a igralište je novouređenom stazom povezano s cestom. Na Gromači je također na igralištu ugrađena nova oprema i zaštitna gumena podloga oko svake sprave.

Nasuta je zemlja, a posađene su stablašice i grmovi.