Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KOPRIVNICE

Ivan Pal predsjednik Vijeća

Foto: Grad Koprivnica
HDZ-ov dožupan Ratimir Ljubić također bi trebao zamrznuti svoj mandat, odnosno staviti ga u mirovanje. Umjesto njega u gradski bi parlament trebao zasjesti Mladen Fajdetić.

U ponedjeljak, održala se prva, osnivačka sjednica Gradskog vijeća Koprivnice nakon provedenih lokalnih izbora. Nakon što su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž položili prisegu i krenuli u novi četverogodišnji mandat, isto su učinili i gradski vijećnici. Prva sjednica novog saziva Gradskog vijeća održala se u Domu mladih u 16 sati. Prema izbornim rezultatima koalicijska lista SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i GLAS-a osvojila je 53,59% glasova te dobila uvjerljivu većinu – 11 mandata u Gradskom vijeću.

Gradska uprava ima ‘slatke’ brige Na jesen rekordan broj mališana u gradskim dječjim vrtićima – čak 1200

Zbog zakonskih izmjena koje su stupile na snagu uoči ovogodišnjih lokalnih izbora, Gradsko vijeće Koprivnice od ove godine ima ukupno 19 članova, dva manje nego u prošlom sazivu. Lista HDZ-a osvojila je 14,54% i tri mandata, lista Mreže i HNS-a 12,74% i dva mandata, kao i Lackovićevi Nezavisni koji su osvojili 10,20% glasova. Jedan mandat pripao je Domovinskom pokretu koji je dobio 5,26% glasova. U ponedjeljak će svi gradski vijećnici položiti svečanu prisegu, a novi-stari čelnik Gradskog vijeća trebao bi postati HSS-ov Ivan Pal koji je bio u toj ulozi i u prošlom sazivu. Gradonačelnik Jakšić će zamrznuti svoj mandat, a umjesto njega u gradski bi parlament trebao ući SDP-ov Hrvoje Tisaj.

HDZ-ov dožupan Ratimir Ljubić također bi trebao zamrznuti svoj mandat, odnosno staviti ga u mirovanje. Umjesto njega u gradski bi parlament trebao zasjesti Mladen Fajdetić.