Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
svjetska akcija

Ivanec, u subotu na jedan sat gasi svjetla za planet Zemlju

Sat za planetu Zemlju
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL/Ilustracija
I Grad Ivanec u subotu se, 24. ožujka, treću godinu zaredom pridružuje svjetskoj akciji Sat za planet Zemlju 2018.

Tako će u subotu od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna rasvjeta od rotora u Malezovoj ulici do rotora u Varaždinskoj (dio Malezove, dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s Cesarčevom, dio Vukovićeve, Augusta Šenoe, dio Ulice kralja Tomislava, Ulica braće Radića, dio Gundulićeve, dio Zelenog dola, dio Jezerskog puta, Jagićeva, Varaždinska).

Gradsko vijeće Ivanca Gradsko vijeće Ivanca 'Papirnate' sjednice odlaze u povijest, vijećnici dobili tablete

Bit će ugašena i rasvjeta od semafora do Caritasova doma (Ulica Vladimira Nazora, dio Rajterove, dio Bistrice, Kukuljevićeva, dio Vinogradske), kao i rasvjeta na crkvi Sv. Marije Magdalene u Ivancu.

S obzirom na to da je akcija posvećena klimatskim promjenama i ekološkim problemima diljem svijeta, sudjelovanjem u njoj Grad Ivanec želi dati i svoj doprinos u očuvanju našega planeta te ujedno javnosti poslati poruku da svi zajedno moramo voditi računa o resursima koje trošimo, poručili su iz gradske uprave.

Inače, ovu akciju već dvanaestu godinu zaredom organizira World Wildlife Found (WWF), jedna od najvećih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu okoliša, a sat za naš planet već je nekoliko godina u Guinessevoj knjizi rekorda upisan kao najveća svjetska volonterska akcija, čiji su rezultati su iz godine u godinu sve bolji.

I građani se pozivaju da se pridruže akciji Sat za planet Zemlju tako što ćete u spomenutom terminu ugasiti svjetla i time pokazati da podupiru globalne napore kojima je cilj sprečavanje klimatskih promjena.

Kićenje uskrsnog stabalca u Ivancu u subotu, 24. ožujka Kićenje uskrsnog stabalca na gradskoj špici