Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
u subotu, 24. ožujka

Kićenje uskrsnog stabalca na gradskoj špici

Kićenje uskrsnog stabalca u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Bit će priređeno druženje uz veliki uskrsni stol s domaćim delicijama na koje su u vremenu od 9 do 10.30 sati pozvani svi građani

Svi građani, učenici i mališani pozvani su da se u subotu, 24. ožujka, odazovu uskrsnom druženju koje tradicionalno u subotu uoči Cvjetne nedjelje ispred Gradske vijećnice priređuje Grad Ivanec u suradnji s KUD-ovima, udrugama, vrtićima, školama, učeničkim zadrugama i svima ostalima koji se pridružuju proslavi Uskrsa.

Otvorena "učionica budućnosti" u Ivancu Suvremena škola Otvorena "učionica budućnosti" vrijedna milijun kuna

S obzirom na vremenske prilike i niske temperature, ove godine neće se održati uobičajeni sajam sa štandovima i pratećim programom za mališane s bojanjem jaja i uskrsnim igrama. Umjesto toga, bit će priređeno druženje uz veliki uskrsni stol s domaćim delicijama na koje su u vremenu od 9 do 10.30 sati pozvani svi građani. 

Dočekat će ih tradicionalna jela i kolači – uskrsne pisanice, šunke, kobasice, kosana mast, mladi luk i domaći kruh, zljevke, orehnjače, makovnjače, štruklji itd. Sve to pripremit će članice udruga – Društva prijateljanarodnih običaja Maska, Udruge građana Prigorec, Udruge građana Margareta, KUD-a Salinovec, Udruge udomitelja Nada i drugih, priopćili su iz Grada Ivanca

Na špicu su pozvani i roditelji s djecom i mališanima, koje će dočekati Uskrsni zec i zečica te ih počastiti bombonima. 

Oko 9.30 sati bit će kićenje uskrsnog stabalca ispred Gradske vijećnice, a koje će potom i ove godine krasiti gradsku špicu tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana. Zato svakako ponesite pisanicu. Svim zainteresiranim udrugama i svima ostalima koji svoju ponudu ipak žele izlagati na štandovima, Grad će omogućiti besplatan štand. 

Ivanec otpad Ivanec Počelo čipiranje zelenih kanti za otpad