Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Na dočeku u Šibeniku izborniku zaželjeli - zlato u Parizu

Ivica Tucak: Snagu crpim od svojih Šibenčana koji mi čuvaju leđa!

storyeditor/2024-02-22/PXL_200224_110400697.jpg
1/3
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Gdje god se nalazim, na bilo kojem kraju svijeta, ja osjećam tu ljubav koju mi vi pružate! – poručio je Ivica Tucak, zlatni izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije
Grad Šibenik organizirao je veličanstven doček za zlatnog trenera barakuda Ivicu Tucka, njegova pomoćnika Juru Marelju i dopredsjednika HVS-a Pericu Bukića. Dočekale su ih tisuće Šibenčana

Drage moje Šibenčanke i Šibenčani, dragi Funcuti, hvala vam od srca na ovom veličanstvenom dočeku, hvala vam što mi dajete dodatnu snagu, potporu i motivaciju jer kad me pitaju odakle je više izvlačiš – evo to je to, od svojih Šibenčana koji mi čuvaju leđa! Gdje god se nalazim, na bilo kojem kraju svijeta, ja osjećam tu ljubav koju mi vi pružate! – poručio je Ivica Tucak, zlatni izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, na veličanstvenom dočeku koji su za njega, njegova pomoćnika Juru Marelju te izvršnog dopredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića priredili oduševljeni Šibenčani u znak zahvale sugrađanima koji su ih doveli na vaterpolski krov svijeta.

Ponos nacije

Prvi među čestitarima bio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić, koji je "bocnuo" Zagreb jer nije organizirao doček zlatnih vaterpolista po povratku u Hrvatsku.

– Za razliku od onih koji ne mogu ili ne žele, Šibenik može i hoće izreći javno hvala našim vaterpolistima. Hvala vam za sve što ste napravili za promociju Šibenika, za promociju vaterpola, ali i ono što ste napravili za promociju Republike Hrvatske jer u Dohi na impozantnom neboderu svijetli hrvatska zastava ponosne nacije i ponosne države – poručio je, uz ostalo, šibenski gradonačelnik Burić poklonivši ovom prigodom izborniku Tucku zastavu grada Šibenika.

Pozivu na doček na Poljani, središnjem gradskom trgu, koji je organizirao Grad Šibenik u suradnji sa šibenskom Zajednicom sportova, Turističkom zajednicom grada Šibenika i Javnom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik, odazvalo se na tisuće Šibenčana svih generacija.

Pozivu na doček na Poljani, središnjem gradskom trgu, odazvale su se tisuće Šibenčana svih generacija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Pozivu na doček na Poljani, središnjem gradskom trgu, odazvale su se tisuće Šibenčana svih generacija

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić u svojem se obraćanju zahvalio sugrađanima i gradskoj upravi Grada Šibenika na organizaciji dočeka, kao i na kontinuiranoj potpori koju Grad pruža šibenskom sportu, napose vaterpolu. Istaknuo je, također, da je Vaterpolo klub Solaris jedan od stupova hrvatskog vaterpola te je podsjetio kako je taj šibenski klub utkan u sve velike hrvatske vaterpolske rezultate u posljednjih 50 godina.

– Sjetimo se i nekih ljudi koji su zaslužni za to, od pokojnog Grge Renje i Danka Jerkovića, koji je odgojio generacije vaterpolista, do pokojnog Renata Vrbičića. Svi su oni dali veliki obol, a kruna je stigla s Ivicom Tuckom, koji je osvojio 17 velikih medalja, ovo mu je drugi naslov prvaka svijeta – kazao je Bukić poželjevši izborniku Tucku ostvarenje još jedne velike želje – Pariza i zlata!

Zvijezda dočeka Ivica Tucak svojim se sugrađanima obratio posljednji zahvalivši svima na veličanstvenom dočeku koji su im priredili. Nije zaboravio spomenuti ni pokojne šibenske velikane vaterpola Grgu Renju i Renata Vrbičića, s kojima je u Šibeniku počeo svoj trenerski put i čiju ljubav, kako je rekao, i dalje osjeća što je izazvalo pljesak okupljenih.

– Zadnja poruka, kao i uvijek, onako je prosta i iskrena, po šibenski: j...š i zlatnu medalju ako ona ne privuče ovu predivnu djecu da dođu na bazen i ako ona sutra ne budu htjela biti novi Marko Bijač, novi Renato Vrbičić, novi Loren Fatović – poručio je svojim sugrađanima izbornik Ivica Tucak, neuvijeno i bez dlake na jeziku, zbog čega ga Šibenčani toliko vole i cijene.

Zlato kao motivacija

A s obzirom na brojnu djecu, od najmlađih iz gradskih vrtića pa do učenika osnovnih i srednjih škola, koji su na Poljani čekali autogram vaterpolskih legendi, kao i onih koji su samo željeli čestitati treneru barakuda na zlatnoj medalji, zasigurno će vaterpolo u Šibeniku i dalje imati ne samo vatrene poklonike nego i izvanserijske igrače. Može se očekivati da će zlato iz Dohe koje je stiglo u njihov grad zasigurno biti motivacija brojnim mladim Šibenčanima da se počnu baviti vaterpolom ili nekim drugim sportom.

Slavljeničkom ozračju na Poljani doprinos su dali i pripadnici navijačke skupine Funcuti, koja tradicionalno prati i obilježava sve šibenske i nacionalne sportske uspjehe, Šibenska narodna glazba, koja je označila uvod u svečanost, te klapa Sebenico.

storyeditor/2024-02-23/PXL_130422_92976852.jpg Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno ugrožene osobe Grad Osijek povećao uskrsnice, a dobit će ih oko 10.000 umirovljenika U Virovitici je otvorena "Banka hrane" na području Virovitičko-podravske županije Za područje županije Otvorena "Banka hrane" u Virovitici - cilj je doniranje kao alternativa bacanju storyeditor/2024-02-23/novi_parking.jpg Na javnim površinama 1400 parkirališnih mjesta Grad širi naplatu parkiranja ispred Sveučilišta Sjever